Fusilli cu bacon şi cremă de ardei

joi, 19 decembrie 2013






Ingrediente pentru 2 porţii:
fusilli 160gr
bacon 100gr
1 ceapă roşie mică
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
sos de roşii 100gr
sare
piper
ulei
opţional ardei iute


Mod de preparare:


Ardeii spălaţi se taie în două, se curăţă de seminţe şi cotor şi se coc în cuptor sub grill (se pot coace şi pe flacăra de la aragaz pentru cine nu are cuptor cu grill), se curăţă de coajă.

         
Baconul se prăjeşte în puţin ulei până devine crocant, se scoate şi se pune pe o farfurie. În uleiul rămas se căleşte ceapa tăiată mărunt, se adaugă roşiile şi se fierb pentru 10 minute.
         
Ardeii se pasează în blender şi se pun în prăjeală împreună cu baconul, sare şi piper măcinat proaspăt (pentru cine doreşte şi ardeiul iute). Se ţin câteva fâşiute pentru decorat.
         
Între timp se fierbe pasta (timpul de fierbere îl găsim pe cutie), în apă sărată, se scurge apa şi se amestecă cu sosul rezultat şi se serveşte imediat.


Poftă bună!

            
          
      

Saramură de păstrăv





Ingrediente pentru 3 porţii:
3 păstrăvi
8 căţei de usturoi
1 ardei iute
sare 
piper
ulei

Mod de preparare:

Se elimină capul şi intestinele peştelui, se spală, se usucă. Cu un cuţit subţire şi bine ascuţit se trece pe lungul şirei spinării pentru a o scoate. 

Se curăţă cu atenţie şi celelalte oase (dacă aveţi o pensetă profesională este ideal, eu nu am).
          
Se unge tigaia grill (sau o tigaie obişnuită) cu puţin ulei, se presară cu sare fină şi se încălzeşte foarte bine.
          
Se prăjeşte peştele pentru 4 minute pe fiecare parte întorcând cu grijă să nu se rupă.
           
Între timp se pun căţeii de usturoi în pisător cu sare mare şi se pisează bine (se poate folosi şi atrezul de sfărâmat că e mai rapid). Se pune apă caldă şi ardeiul iute tăiat mărunt.
           
Se serveşte cu mămăliguţă.


Poftă bună!












Pâine egiptiană

Aceasta reteta o stiu de la un coleg egiptian.E o paine foarte buna si hranitoare.Merita sa o faceti.






Ingrediente:
făină 400gr
măsline maro 200gr
un cubuleţ de drojdie
ulei de măsline 2 linguri
zahăr 1 linguriţă
sare
apă aproximativ 150ml
  

Mod de preparare:

Măslinele se toacă.
          
Drojdia se topeşte în puţină apă călduţă şi se pune peste făină căreia i se dă o formă de fântână. Se ia făina de pe margini şi se pune câte un pic în locul unde am pus drojdia, adăugând câte puţin apa rămasă.

Se pune uleiul, zahărul şi se frământă cam 5 minute, după care se adaugă măslinele şi puţină sare. Sarea nu trebuie să se pună în drojdie deoarece împiedică creşterea.
          
Se acoperă bolul cu un şervet curat şi se lasă la crescut în loc călduţ pentru o oră. După care se formează biluţe pe care le presăm puţin cu mâna, în modul că iau formă de cerc, înalte cam de 3cm.

Se aşează în tavă şi se mai lasă la crescut încă o oră. Se coc în cuptorul încălzit la 200 de grade (asta depinde de cuptorul fiecăruia), 20 de minute.

         
Poftă bună!




Escalop de porc





       
Ingrediente pentru 3 porţii:
6 felii de muşchi de porc
unt aproximativ 60gr
vin alb sec 150ml
hribi 200gr (eu i-am avut congelaţi)
făină
frunze de salvie după gust
sare 
piper



Mod de preparare:

Carnea se bate uşor, se tăvaleşte prin făină amestecată cu sare şi piper şi se prăjeşte în unt pe amândouă părţile.
      
Se stropeşte cu vin, se acoperă cu un capac şi se fierbe pentru 20 de minute.

Se pun hribii, salvia şi dacă e nevoie se mai adaugă apă lăsând la fiert încă 10 minute.

      
Poftă bună!



"Tobă" de pui

Şi de ce nu, mi-am spus? E o bunătate...



     
    


Ingrediente:  
1 pui (cel pe care l-am gătit cântărea 1,200kg)
praf de usturoi după gust
piper
sare


Mod de preparare:

Puiul spălat se taie în bucăţi, se curăţă de piele. Pielea, vârfurile de la aripioare şi gatul se pun la fiert cu 1,5l de apă sărată. Se fierb cu clocote mici până când rămâne cam un sfert din cantitatea de apă, după care se strecoară zeama rezultată.
       
Carnea se pune la fiert separat în puţină apă (trebuie să fie acoperită), până când se desprinde de pe os.

Se răceşte, se curăţă de pe os, se amestecă cu zeama în care a fiert pielea (e bogată în gelatină), se drege de sare, piper şi usturoi şi se pune într-o tavă de chec tapetată cu folie de prospeţime.

Se ţine la frigider pentru cel puţin 4 ore înainte de fi servita. (supa rămasă am pus-o în congelator... nu se ştie când am nevoie)
         

Poftă bună!




    

   
                                                                                      

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino