Păstrăv cu maioneză

joi, 26 decembrie 2013






Ingrediente  pentru o porţie:
un păstrăv
maioneză după gust
câteva frunze de pătrunjel
câteva frunze de ţelină sau o bucăţică de rădăcină
o roşie mică tăiată în două
un căţel de usturoi
sare
piper



Mod de preparare:

Se pune la fiert un litru de apă cu pătrunjelul, ţelina, roşia, usturoiul şi sare. Păstrăvul se curăţă de intestine şi se spală bine în interior.

Când fierbe apa se introduce în oala cu apă clocotită şi se fierbe la foc mic pentru 7 minute. Se scoate cu grijă, se lasă un picuţ la răcit şi cu ajutorul unui cuţit, începând de la coadă, se ia pielea.

Se înlătura capul, şira spinării şi oasele.
Se serveşte cu maioneză, după gust. Este delicios...


Poftă bună!

Bigne de ciuperci






O idee grozava pentru un aperitiv.

Ingrediente pentru aproximativ 15 bucăţi:
ciuperci champignon 200gr
un ou
pătrunjel 
caş ras 2 linguri
sare
piper
unt cât o nucă
ulei

Mod de preparare:

Ciupercile spălate, tăiate felii se pun la călit cu puţin ulei. Se sărează şi se lasă pe foc până când scade apa rezultată. Se răcesc şi se pasează la blender cu toate celelalte ingrediente.
                          
Tava se tapetează cu hârtie pentru copt. Compoziţia se pune într-un poş (eu am avut un vârf zimţat) şi se formează biluţe mari cât o nucă.
                          
Se coc la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15 minute. Se servesc calde sau reci, după dorinţă.



Poftă bună!







Crochete marinate cu garnitură de legume





Ingrediente pentru 3 porţii:
carne de viţel 300gr
pâine 2 felii
un ou
un căţel de usturoi
pătrunjel tocat (după gust)
cimbru (după gust, eu am avut uscat)
făină
un praz potrivit
ţelină în cantitatea prazului, frunze sau rădăcină
morcov în aceeaşi cantitate cu ţelina
oţet 100ml
unt cât o nucă
ulei
mentă o frunză
sare
piper


Mod de preparare:

Carnea se amestecă cu pâinea înmuiată în apă şi scursă bine, oul, pătrunjelul tocat, usturoiul tăiat feliuţe, cimbrul, sare şi piper. Se formează biluţe mici, se dau prin făină şi se prăjesc la foc mic în unt şi ulei, după care se scurg pe hârtie absorbantă.
                 
Legumele tăiate bastonaşe se călesc în ulei până se înmoaie puţin. Se sărează şi se piperează imediat. Se pune oţetul, 50ml de apă, menta şi se mai ţin pe foc mic încă 5 minute.
                        
Se stinge focul şi în tigaie se unesc crochetele legumelor "marinate"  în oţet şi se acoperă cu un capac. Se serveşte după ce s-a răcit.


Poftă bună!


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino