Peşte fals

marți, 31 decembrie 2013

E o reţetă simplă, economică şi la îndemâna oricui, e grozavă pentru masa de Revelion.





     
Ingrediente:
cartofi 250gr
sardine în ulei 160gr
maioneză 50-100gr
2 ouă
ceapă tocată o linguriţă
piper
sare
zeamă de lămâie după gust
castraveţi în oţet, o felie de gogoşar, o măslină pentru ornat



Mod de preparare:

Cartofii se fierb cu coajă cu tot în apă sărată pentru 20 de minute. Se lasă la răcit, se decojesc şi se dau prin răzătoarea cu găuri mari.
        
Ouăle se pun la fiert în apă clocotită şi se fierb pentru 8 minute. Se decojesc şi se dau prin răzătoarea cu găuri mici. Sardinele se curăţă de şira spinării şi piele şi se fărămiţează.
        
Se amestecă cu cartofii, ceapa, ouăle, maioneza (eventual un pic se ţine pentru ornat), se sărează, piperează şi se drege cu zeamă de lămâie.
        
Se aşează pe un platou, se dă forma de peşte şi se ornează după dorinţă. Eu am făcut ochiul cu o măslină tăiata în care am pus o bucăţică de gogoşar, gura şi solzii las la imaginaţia voastră, ce mi-a ieşit mie puteţi vedea.

           
Poftă bună!


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino