Tocinei moldovenesti

luni, 14 aprilie 2014


          Eu sa fiu sincera nu imi mai aduceam aminte de cum se fac.Asa ca vorbind cu prietena mea de la Suceava mi-a spus vreo 3,4 retete de tocinei.Acum am facut pe cei de post fiind si saptamana mare.Da ce buni...Buni tare.Mi-am adus aminte de copilarie :).


          Ingrediente pentru 8 bucati:

     3 cartofi potriviti
     o ceapa
     un catel de usturoi
     patrunjel
     sare
     piper negru boabe
     ulei

          Mod de preparare:

     Cartofii se curata de coaja,se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mari.Se scurg bine.
     Ceapa se da pe razatoare,usturoiul se zdrobeste iar patrunjelul se toaca fin.Eu le-am pasat la blender.E mai simplu si se castiga timp.
     Se amesteca cu cartofii rasi.Se sareaza si se pune macina piper.
     Se ia cate putin si se da forma ca la parjoale(se da forma ovala nu prea inalta ca sa nu se rupa cand se intorc;ii leaga numai amidonul din cartofi).
     Se prajesc in ulei incins la foc mic pe amandoua partile pana se rumenesc.
     Nu se pot servi reci ...pentru ca nu au timp sa se raceasca cat sunt de buni.:).

          Pofta buna!
     

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino