Glezne de gazelă

vineri, 3 ianuarie 2014

Aceste cornuri se fac în Maroc. Se servesc cu ceai. Numele vine de la forma lor.






Ingrediente pentru 7 cornuri:
făină 250gr
migdale 250gr
zahăr pudră 75gr
unt 25gr
scorţişoară măcinată 1 linguriţă
suc de la o portocală
praf de copt
apă cât cuprinde
un praf de sare
sucul de la o altă portocală şi zahar pudra pentru pus deasupră


Mod de preparare:

Aluatul: făina se frământă cu sucul de la o portocală, apa, praful de copt şi sarea până se obţine un aluat moale, bun de întins. Se dă o forma de dreptunghi din care se fac alte dreptunghiuri mai mici (10/6).
              
Umplutura: migdalele se prăjesc în cuptor pentru câteva minute. Se toacă mărunt, se amestecă cu untul, zahărul şi scorţişoara.

Se împarte în 7 părţi egale şi se fac suluri cam de 6cm cu diametrul de 1,5cm.
              
Se pun peste dreptunghiurile de aluat, care se închid, se unesc bine marginile şi se dă o formă de semilună.
               
Se pun într-o tavă unsă bine cu unt şi se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 20 de minute. Când se scot din cuptor se stropesc bine cu suc de portocală şi se presară cu zahăr pudră.


Poftă bună!
               

                

Penne cu varză şi cartofi






Ingrediente pentru 2 porţii:
penne 160gr
varză 150gr
2 cartofi potriviţi
o ceapă
un căţel de usturoi
sare
piper negru boabe - se macină pe moment
ulei



Mod de preparare:

Se pune pe foc o oală cu 2 l de apă: când începe să fiarbă se sărează, se pun cartofii tăiaţi cubuleţe, varza tăiată fideluţă.

După 10 minute se pun împreună şi pennele (eu ştiu că se fierb 12 minute, dar e bine să citim pe cutie deoarece depinde de grâul din care e făcută pasta). Aşa că se mai fierb împreună timpul necesar.

După care se scurge apa şi imediat se pun în tigaia în care între timp se căleşte ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Se  amestecă bine şi se macină piperul. 
            
Se serveşte imediat. 



Poftă bună!
       
             

Ciorbă de post cu "sărmăluţe"

Această ciorbă am făcut-o în postul Crăciunului, dar din pacate un pic de timp a fost imposibil să public reţeta. Dar cum înainte de Bobotează, avem şi un pic de post (şi nu numai) am zis să o scriu. E o reţetă mai ciudată, dar în ziua respectivă mi-a venit ideea să fac aşa.









Ingrediente pentru aproximativ 3 porţii:
2 cepe
2 morcovi
1 cartof
2 roşii (sau roşii în bulion)
o bucăţică de ţelină
1 păstârnac 
orez 30gr
mălai 30gr
frunze de salată (eu am avut nevoie de 18  frunze - salată romană)
sare
piper
ulei
oţet de mere după gust (sau oţet din vin)


Mod de preparare:
                  
Frunzele de salată, spălate, se opăresc pentru un minut, nu mai mult, în apă sărată. Se lasă la scurs într-o strecurătoare.
                   
Cartoful se fierbe cu coajă pentru 20 de minute, se curăţă de coajă şi se dă prin răzătoare.
                    
Toate legumele să taie mărunt. O ceapă, un morcov, o roşie se pun la călit până se înmoaie. Se adaugă orezul şi se călesc împreună pentru 5 minute.

Când s-au răcit se adaugă cartoful, mălaiul, sare, piper. Se ia cu lingura un pic de compoziţie şi se aşează pe frunzele de salată. Se fac sărmăluţe mici, cât sa încapă în lingură (o îmbucătură).
                   
Celelalte legume se pun la fiert în 1,5l de apă (depinde cât vreţi ciorba de zeamoasă) şi se fierb pentru 15 minute.

După acest timp se micşorează focul şi se pun una câte una şi se mai fierbe pentru încă 15 minute.
                   
La sfârşit se drege cu oţet. Se serveşte călduţă, dar e bună şi rece.


Poftă bună!


              
                   
       
                    

Ardei umpluţi cu cuscus

Cuscus... mi-am adus aminte că o prietenă, care făcea o cura de slăbire, mi-a spus că medicul specialist i-a introdus cuscusul în alimentele permise deoarece e singurul fel de pastă care nu îngraşă; datorită procesului de fabricaţie pierde mulţi carbohidraţi...
                 
Nu ştiu cât e de adevarat, dar ştiu că e atât de bun şi în ultimul timp îl folosesc mereu. Sper să fie şi pe placul vostru.






Ingrediente pentru 2 jumătăţi de ardei umplute:
2 ardei graşi (eu am avut unul roşu şi unul galben)
10 măsline maro fără sâmburi
1 căţel de usturoi
cuscus 50gr
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Ardeii spălaţi, curăţaţi de cotor şi seminţe se taie în două. Două jumătăţi se taie cubuleţe, celelalte două se presară cu sare înăuntru.
               
Căţelul de usturoi se căleşte în ulei până devine auriu (dacă se arde uleiul devine toxic), se pun cubuleţele de ardei şi se presară cu sare, aşa lasă un pic de apă.

Se călesc până se înmoaie, se pune cuscusul şi se adaugă câte un picuţ de apă amestecând încontinuu pentru 5 minute. La sfârşit se pun măslinele.
               
Se umplu cele două jumătăţi şi se dau la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 10 minute. Se pot servi şi fără să fie date la cuptor, eu fac aşa.

În cele două jumătăţi întregi în care am presărat sare o să rezulte un pic de apă. Eu nu o arunc pentru ca înmoaie un pic ardeii pe timpul coacerii.



Poftă bună!





     
         



Salată de legume cu maioneză vegetală

 Această salată este ideală pentru o zi de post.


       
       
Ingrediente:
2 cartofi
fasole verde 100gr (congelată)
1 ceapă roşie mică
1 ardei gras roşu
1 ardei gras galben
2 castraveciori în oţet
maioneză vegetală 120gr
sare
piper


Mod de preparare:

Cartofii se fierb cu coaja cu tot în apă sărată pentru 20 de minute (cartofii se fierb întotdeauna la foc foarte mic). Se curăţă de coaja şi se taie cubuleţe.
            
Fasolea se pune la fiert în apă clocotită sărată şi se fierbe pentru 8 minute. Se scoate cu paleta şi se taie în bucăţi de aproximativ 3cm.
            
Ardeii se coc, se decojesc şi se taie bucăţele. Castraveciorii se taie feliuţe. Ceapa se taie mărunt.
            
Se amestecă toate ingredientele cu maioneza, se potriveşte de sare şi piper şi se lasă la frigider cel puţin o oră înainte de a fi servită.


Poftă bună!




Maioneză vegetală





Ingrediente pentru aproximativ 120gr:
lapte de soia 50ml
ulei 65ml
suc de lămâie o lingură
muştar dulce 2 linguri
un praf de sare


Modul de preparare este foarte simplu.

Se pun toate ingredientele împreună şi se amestecă până când iau consistenţa necesară. E foarte uşor cu mixerul.


Poftă bună !!!

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino