Snitele din carnati

miercuri, 8 ianuarie 2014

Rapid...




                         
Ingrediente:
cârnat proaspăt 150gr
un ou
pesmet
făină
2 cartofi
sare
ulei

                    
Mod de preparare:

Cârnatul se taie în 5 bucăţi, se desface în două pe lung. Se curăţă de pieliţă şi se presează.
                    
Se trece prin făină, ou bătut şi pesmet şi se prăjeşte la foc potrivit pe amândouă părţile până când pesmetul devine auriu.
                   
Cartofii curăţaţi de coajă se fierb în puţină apă sărată 20 de minute. După care se face un piure numai din cartofi. Nu se mai adaugă grăsimi deoarece din piure se face un pat pentru şniţele.
                    
Piureul se aşează pe un platou şi peste acesta şniţelele. Se şerveşte totul foarte cald.


Poftă bună!


  

Sardine prăjite umplute cu cartofi

Cantităţile le decideţi voi, eu am avut puţine sardine.






                         
Ingrediente:
12 sardine
un cartof
un cătel de usturoi
pătrunjel
sare
piper
ulei
făină

                       
Mod de preparare:

Sardinele se curăţă de intestine, cap şi şira spinării. Se spală şi se usucă pe hârtie de bucătărie.
                    
Cartoful se fierbe întreg în apă sărată pentru 20 de minute, se curăţă de coajă şi se sfărâmă bine cu furculiţa sau se dă pe răzătoare. Se amestecă cu usturoiul şi pătrunjelul tocaţi, sare şi piper.
                    
Cu această compoziţie se umplu sardinele; două câte două unite şi presate bine. Se dau prin făină şi se prăjesc la foc potrivit câte 3-4 minute pe fiecare parte.

Se scurg de ulei pe hârtie absorbantă. Se presară sare după gust. Se servesc calde.

                      
Poftă bună!

Merlucius cu bacon şi mazăre

Cum spuneam într-o reţetă mai veche atunci când se foloseşte merlucius congelat se pune în lapte şi se lasă în frigider până se dezgheaţă.





                       
Ingrediente pentru 3 porţii:
merlucius 400gr
bacon felii 100gr
mazăre congelată 100gr
piper negru boabe, se macină pe moment
sare
ulei

                 
Mod de preparare:

Baconul se prăjeşte în puţin ulei până devine crocant. Peste acesta se pune mazărea cu puţină apă şi se fierbe pentru 10 minute. Se sărează şi se adaugă merluciul tăiat în bucăţi potrivite.

Se acoperă tigaia (vasul în care se pregăteşte), se fierbe la foc mic pentru 7-8 minute. După care cu grijă se întoarce merluciul pe cealaltă parte şi se mai lasă tot 7-8 minute.

Dacă e nevoie se mai pune puţină apa. Când se stinge focul se macină piperul şi se serveşte imediat.
              

Poftă bună!

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino