"Şniţele" de dovleac

sâmbătă, 11 ianuarie 2014







                             
Ingrediente pentru o porţie:
dovleac plăcintar aproximativ 200gr
un ou
unt cât e nevoie
pesmet
făină
lapte cât e nevoie
sare
piper
frunzuliţe de mentă opţional

                    
Mod de preparare:

Eu am folosit câteva felii de dovleac (cam de 3cm grosime) curăţate de coajă şi seminţe.
             
Feliile de dovleac se pun într-un vas pe foc şi se acoperă cu lapte, se fierb la foc foarte mic până se înmoaie, se întorc delicat.
            
Se scot pe hârtie absorbantă şi se usucă, după care se dau prin făină, oul bătut şi pesmet.
           
Se prăjesc în unt la foc mic până se rumenesc bine, se sărează şi pipereaza în timp ce se întorc, se servesc fierbinţi cu frunzuliţe de mentă după gust.

                   
Poftă bună!
            

 

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino