Pulpă de curcan la cuptor cu garnitură de orez şi cartofi

duminică, 12 ianuarie 2014





                         
Ingrediente pentru 3 porţii:
pulpă de curcan partea superioară 600gr
orez 80gr
4 cartofi potriviţi
o ceapă
2 căţei de usturoi
sare
piper
ulei

                   
Mod de preparare:

Pulpa se curăţă de piele, se spală şi se împănează cu usturoiul tăiat feliuţe. Se sărează şi piperează.
               
Ceapa se toacă şi se amestecă cu cartofii tăiaţi cubuleţe, orezul, sarea şi piperul. Se pune totul într-o tavă pentru cuptor şi se acoperă cu apă. Se toarnă un pic de ulei. Peste acestea se aşează pulpa şi se acoperă tava cu folie de aluminiu.
               
Se bagă la cuptorul încălzit la 200 de grade (foc mare), se ţine în total cam 40 de minute. După 15 minute se micşorează focul (170-175 de grade).
               
Se lasă să se răcească puţin. Carnea se taie felii cu un cuţit bine ascuţit trecând cu grijă pe lângă os.


Poftă bună!
















                

Tagliatelle cu mazăre şi bacon


Tagliatelle este numele italian dat tăiţeilor de casă tăiaţi în fâşii mai largi(taitei de casa).






                         
Ingrediente pentru 2 porţii:

Pentru tagliatelle:
2 ouă
făină 200gr
un praf de sare

Pentru condimentat:
mazăre congelată 150gr
bacon 100gr
o ceapă
pătrunjel
sare
piper
ulei

         
Mod de preparare:

Făina ca şi la tăiţeii de casă se pune pe planşetă ca o moviliţă, în mijlocul căreia se face un cuib. În cuib se pun ouăle, sarea şi puţină apă (cam 2 linguri), aducând făina de pe marginea moviliţei în cuib.

Când făina s-a încorporat se frământă foarte bine aluatul. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să se odihnească cam o oră.
              
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei (eu mai pun puţină apă când mai e ceva cu grăsime de adăugat). Baconul se taie bucăţele şi se pune peste ceapă, se rumeneşte.

În loc de bacon se poate folosi kaiser sau un pic de slănină. Mazărea se adaugă congelată, se toarnă puţină apa, se pune pătrunjelul, sare şi piper şi se fierbe pentru 10 minute.
              
După o oră aluatul se întinde în foaie subţire şi se lasă să se usuce. Se rulează larg în formă de sul şi se aplatizează. Cu un cuţit bine ascuţit se taie fâşii cam de 1,5 cm.

Se împrăştie pe planşetă să se zvinte un pic. Se pun la fiert în multă apă clocotită şi sărată. Se fierb aproximativ 6 minute (în funcţie de cât e de groasă foaia).
              
Tagliatellele  se scurg de apă şi se amestecă cu mazărea. Se servesc calde.



Poftă bună!                           

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino