Ravioli cu dovleac

marți, 14 ianuarie 2014

Acesti ravioli spre deosebire de cei pregatiti in alta zi,i-am facut cu ajutorul sucitorului pentru ravioli.






                       
Ingrediente pentru 2 porţii:
făină 200gr
2 ouă
dovleac plăcintar 300gr
parmezan
facultativ măghiran
ulei
sare
piper
             

Mod de preparare:

Întâi de toate se pregăteşte umplutura. Dovleacul tăiat cubuleţe se pune într-o oală cu puţin ulei, se sărează, se acoperă oala cu un capac şi se fierbe pentru 30 de minute amestecând încontinuu.

Se pune într-o strecurătoare şi se presează bine. Se toaca fin şi se amestecă cu parmezanul, măghiranul, sare şi piper.
              
Făina se aşează pe planşetă în formă de moviliţă în care se face un cuib. În cuib se pun ouăle aducând făina de pe marginile moviliţei în acesta. Când se încorporează făina, se frământă aluatul foarte bine şi dacă e nevoie se adaugă puţină apă.

Aluatul se împarte în două. Se întind două foi. Pe prima foaie se unge compoziţia, în strat subţire lăsând gol un pic la marginile foii (când se trece sucitorul cu forme, compoziţia se transportă înspre margini); deasupra se aşează a doua foaie şi se închid bine capetele.
              
Se trece sucitorul cu forme deasupra foilor şi cu rotiţa se taie raviolii pe urmele lăsate.
              
Se pun la fiert în apă multă clocotită şi sărată şi se fierb până se ridică deasupra.
              
Se servesc stropiţi cu ulei, unt, sos de roşii sau parmezan după gust.


Poftă bună!

Penne cu cremă de vinete şi mozzarella







                             
Ingrediente pentru 3 porţii:
penne 220gr
o vânătă
o mozzarella
12 măsline maro
6 roşii cherry (sau o roşie fără seminţe)
3 linguri de parmezan
sare
ulei
piper

                      
Mod de preparare:

Vânăta se coace (cum am avut numai una am pus-o în tigaia grill şi am întors-o pe toate părţile), se decojeşte şi se lasă la scurs. Pasta se fierbe conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
               
Între timp vânăta tăiată bucăţi şi mozzarella se pasează la blender. Roşiile se taie în două, se amestecă cu crema obţinută şi măslinele, se sărează şi piperează.
               
Pennele se scurg de apă şi se amestecă cu crema şi se pun într-o tavă pentru cuptor unsă cu puţin ulei. Se presară parmezanul şi se dau la cuptorul încălzit la 180 de grade (foc potrivit) pentru 15 minute.



Poftă bună!

Borş de curcan cu tăiţei de casă






                           
Ingrediente pentru 4-5 porţii:
carne de curcan cu os (aripi, spinare; eu am avut pulpă inferioară) 600gr
3 cartofi
2 morcovi
un păstârnac mic
o tulpină de ţelină (sau o bucăţică de ţelină)
un praz
o ceapă mică
un căţel de usturoi
roşii cubuleţe din cutie 100gr
pătrunjel
borş după gust
sare
ulei
tăiţei de casă (eu am avut congelaţi, mi-au rămas de la o altă reţetă) sau fidea 200gr

                         
Mod de preparare:

Eu când folosesc tăiţei sau fidea de pus în ciorbe sau în borşuri fac aşa: pun la fiert apă de 3 ori mai mult decât cantitatea tăiţeilor, când fierbe o sărez, pun tăiţeii şi îi fierb 5-6 minute (atât se fierb şi cei congelaţi), scurg apa şi pun repede peste ei puţin ulei după care amestec. Îi duc la masă în vasul respectiv şi acolo pun în farfuriile cu ciorbă sau borş.
            
Carnea spălată, dacă e posibil se taie bucăţele de pe os (cum am făcut eu) sau când se foloseşte cu os, se taie cu tot cu os în bucăţi potrivite şi se pune la fiert în apă rece.

La cantitatea de carne pe care am avut-o am pus 2 litri de apă (am pus şi osul curăţat de carne, pe care l-am scos când s-a fiert carnea). Se fierbe pentru 20 de minute, apa se sărează în momentul în care începe să fiarbă.
           
Ceapa, prazul şi usturoiul se călesc în puţin ulei pentru câteva minute. Se amestecă cu celelalte legume tăiate cubuleţe (în afară de pătrunjel), roşiile şi se adaugă în supa în care a fiert carnea.

În funcţie de cât se doreşte de gros borşul se mai adaugă apă caldă. Se mai lasă la fiert încă aproximativ 20 de minute. Borşul se adaugă la sfârşitul preparării.
           
Se pune in farfurii o cantitate potrivita,pentru a putea adauga dupa gust taiteii fierti;se serveste cu patrunjel(sau leustean dupa gust).


Poftă bună!

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino