Sfeclă şi ceapă roşie la cuptor

vineri, 17 ianuarie 2014

Pentru această reţetă am folosit sfeclă fiartă din comerţ.




         
Ingrediente:
sfeclă roşie fiartă 300gr
o ceapă roşie
2 căţei de usturoi
un pic de cimbru uscat
o linguriţă de oţet balsamic
o jumătate de lămâie
ulei de măsline
sare
piper

          
Mod de preparare:

Sfecla tăiată cuburi se amestecă cu ceapa tăiată rondele, usturoiul pisat, cimbrul, oţetul balsamic, puţin suc de lămâie şi puţină coajă.

Se sărează, piperează şi se stropeşte cu ulei. Se amestecă bine toate ingredientele şi se pun într-o tavă pentru cuptor.
     
Tava se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 25 de minute. Se ia folia de aluminiu şi se mai lasă 5 minute.
     
Se serveşte ca atare sau ca şi garnitura la carne.

          
Poftă bună!

Piept de pui cu salată de crudităţi şi portocale






       
Ingrediente pentru 2 porţii:
jumătate de piept de pui
2 portocale
o lămâie
3 morcovi
o tulpină de ţelină în greutatea morcovilor (partea din mijloc)
o rămurică de rozmarin
sare
ulei

       
Mod de preparare:

Pieptul de pui curăţat de piele, spălat şi uscat se prăjeşte pentru 3 minute pe fiecare parte, în ulei încins împreună cu rozmarinul. Între timp se încălzeşte cuptorul la 200 de grade.

Pieptul se pune într-o tavă pentru cuptor cu uleiul în care s-a prăjit şi se dă la cuptor pentru 8-10 minute în funcţie de cât e de mare. Nu se ţine mai mult pentru că devine sec.
     
Morcovul şi ţelina se curăţă, se spală şi se taie bastonaşe. Una din portocale se curăţă de coaja, se desface feliuţe şi se amestecă cu morcovul şi ţelina, se sărează şi se stropesc cu sucul de la portocala rămasă şi sucul de la lămâie.
     
Pieptul de pui călduţ se taie felii, se sărează puţin şi se serveşte cu salată.


          
Poftă bună!

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino