Gnochetti ca în Sardenia

luni, 20 ianuarie 2014

Aceasta este o reţetă adaptată în funcţie de ingredientele care se găsesc în cămară. În limba sardă (ştiu ca este o limbă, nu un dialect italian, ca de exemplu dialectul ligure, dialectul sicilian etc) acest fel de pastă se numeşte malloreddus. 

În Sardenia se face cu un fel de cârnat numit sartizzu. Şi spre bucuria mea am descoperit că acolo se găseşte pilaf pe care îl servesc alături de carne de miel sau de oaie.






          
Ingrediente pentru 2 porţii:
gnochetti 160gr
cârnat proaspăt 150gr
o ceapă
2 căţei de usturoi
roşii cubuleţe din cutie 100gr
brânză de oaie rasă
ulei
sare 
piper

          
Mod de preparare:

Pasta se fierbe conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
     
Între timp se pregăteşte sosul. Ceapa tocată se căleşte în ulei până se înmoaie bine.

Cârnatul se rupe bucăţele mici şi fără piele se pune peste ceapă, se adaugă usturoiul zdrobit, roşiile se sărează şi se fierb pentru 15 minute.
    
Pasta se scurge de apă se amestecă cu sosul. Se serveşte caldă cu multă brânză rasă.

          
Poftă bună!

Ouă în crustă

Nu ştiam cum să numesc aceste ouă aşa că le-am pus acest nume mai mult sau mai puţin potrivit. Eu am făcut numai două ouă pentru că nu ştiam cum sunt, dar vă asigur că sunt foarte bune.






          
Ingrediente:
2 ouă fierte tari (8 minute)
un ou crud
o fâşie de ardei gras
o jumătate de morcov
o jumătate de dovlecel
2 linguri de brânză rasă
făină
pesmet
sare 
piper
ulei

          
Mod de preparare:

Ouăle fierte tari se taie în două. Legumele se taie cubuleţe şi se călesc în puţin ulei. Se amestecă cu gălbenuşul strivit şi brânza, se sărează şi se piperează.

Cu aceasta compoziţie se umplu jumătaţile de ou şi se unesc. Se presează bine şi se elimină excesul de umplutură.
     
Se dau prin făină, oul bătut şi pesmet amestecat cu piper, din nou prin ou şi pesmet şi se prăjesc până când se formează o crustă crocantă.

Se sărează şi se servesc calde. Restul de compoziţie pentru umplutură se serveşte alături de ouă.


Poftă bună!

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino