Ciorbă grecească cu cartofi şi iaurt

duminică, 26 ianuarie 2014





         
Ingrediente pentru 4 porţii:
carne de pui (am avut 2 pulpe) 600gr
2 cartofi
2 morcovi
o ceapă
un praz mic
un pic de rădăcină de ţelină
o tulpină de ţelină
un dovlecel
un căţel de usturoi
iaurt după gust (eu am avut 150gr)
opţional lămâie dacă se doreşte mai acră
pătrunjel
sare
piper
ulei

     
Mod de preparare:

Carnea spălată se taie bucăţi potrivite. Se pune la fiert în 2 litri de apă rece, când fierbe se sărează şi se spumează la nevoie. Se fierbe pentru 15 minute.
    
Între timp legumele se taie cubuleţe. Ceapa şi morcovul se călesc în puţin ulei pentru 3-4 minute. Se adaugă celelalte legume şi se mai lasă 5 minute. După care se pun în oală şi se fierbe totul pentru încă 15 minute.
    
La sfârşitul preparării se pune iaurtul şi zeama de lămâie după gust.
Se serveşte caldă sau rece cu pătrunjel tocat.

          
Poftă bună!

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino