Pilaf cu fasole şi cârnat

luni, 27 ianuarie 2014






         
Ingrediente pentru 2 porţii:
orez cu bobul lung 100gr
fasole din cutie 100gr
o jumătate de morcov
o jumătate de ceapă
un pic de rădăcină de ţelină
puţină tulpină de ţelină
cârnat proaspăt 100gr
slăninuţă 100gr
piper
sare
foarte puţin ulei


Mod de preparare:

Slăninuţa tăiată feliuţe se pune într-o tigaie unsă cu puţin ulei (altfel nu se prăjeşte), se prăjeşte pentru 3-4 minute, se adaugă cârnatul şi se prăjeşte pentru 5 minute pe fiecare parte (pe timpul frigerii cârnatul se înţeapă cu furculiţa), după care se scoate pe o farfurie.

În uleiul prăjelii se pun morcovul, ceapa, rădăcina de ţelină şi tulpina de ţelină tocate şi se călesc pentru 5 minute, după care se pune orezul şi se adaugă câte puţină apă caldă (se încălzeşte într-un ibric separat şi se sărează), amestecând mereu pentru 15 minute.
     
Dupa care se pune fasolea,un pic de apa,se amesteca bine,se pune carnatul deasupra,se acopera cu un capac si se mai fierbe inca 5 minute.
     
E un fel de mâncare care se serveşte cald.


Poftă bună!
    

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino