Pepite din piept de pui

sâmbătă, 1 februarie 2014

Susanul pe care eu l-am folosit e un pic mai închis la culoare, e din Africa de Nord; cel pe care îl folosim de obicei are o culoare aurie şi de aici numele reţetei.

 

 


Ingrediente pentru 2 porţii:
piept de pui 300gr
1-2 ouă
făină
susan cât e nevoie
după gust salată, cartofi prăjiţi şi iaurt în care se pune un vârf de cuţit de ceapă tocată fin
sare
piper
ulei



Mod de preparare:

Carnea spălată, uscată, se taie în cuburi potrivite, se sărează şi piperează.
       
Se dă prin făină, ou bătut şi susan şi se prăjeşte până când susanul devine crocant. Se scurge de ulei pe hârtie absorbantă.
     
Pepitele se servesc obligatoriu calde cu garnitură de cartofi prăjiti, sos de iaurt şi salată tăiată fideluţă.

         
Poftă bună!

Supă de iarnă

E cam friguţ afară... să ne încălzim cu o supă de iarnă :)
       





         
Ingrediente pentru 3 porţii:
fasole din cutie 200 gr
o ceapă roşie
un morcov
ţelină rădăcină o bucăţică
o tulpină de ţelină
slănină, kaiser sau bacon 150gr
un gălbenuş (albuşul eu l-am congelat, se poate folosi la alte reţete)
lapte 100ml
piper
sare
ulei

          
Mod de preparare:

Slănina se taie feliuţe, se căleşte pentru 3-4 minute.
   
Pentru că este o supă toate legumele se taie mai grosolan şi se pun în prăjeală împreună, se călesc pentru 10 minute şi se toarnă 1-2 litri de apă (sau mai mult în funcţie de cât o doriţi de groasă), se pune restul de sare după gust.

Se adaugă fasolea din cutie scursă de apă şi clătită în strecurătoare sub jet de apă rece şi se mai lasă încă 15 minute.
   
La sfârşitul preparării se pune laptele bătut cu gălbenuşul şi piperul, se serveşte caldă.

      
Poftă bună!

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino