Rulouri de sardine prăjite

luni, 3 februarie 2014






         
Ingrediente pentru 16 rulouri:
16 sardine
un ou
3 căţei de usturoi (sau după gust)
3 bucăţi de anşoa în ulei
6 capere
pesmet
sare
piper
făină
ulei

          
Mod de preparare:

Sardinele se curăţă de intestine, cap, şira spinării, aripioare şi codiţă. Se spală eliminând solzişorii (mi-a spus un pescar de meserie că atunci când au solzii roşii sunt pescuite proaspăt, după 7-8 ore solzişorii cad singuri). Se usucă şi se aşează cu pielea în jos.
     
Gălbenuşul se amestecă cu 2 linguri de pesmet, bucăţile de anşoa tocate, capere tăiate, usturoiul zdrobit şi puţin ulei ca să le lege bine. Se iau mici cantităţi se dă formă de sul şi se aşează pe bucăţile de sardine care se rulează începând de la coadă.

Se închid bine, se tăvălesc prin făina, albuşul bătut bine şi pesmet amestecat cu piper. Se prăjesc până devin aurii (puţin timp), se scurg pe hârtie absorbantă şi se servesc calde.



Poftă bună!   

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino