Costita de porc la cuptor cu piure de fasole

marți, 4 februarie 2014






          Ingrediente pentru  doua portii de piure:
          piure de fasole

     o ceapa
     un morcov 
     radacina de telina o bucatica
     cateva frunze de telina
     un catel de usturoi
     o lingurita de cimbru
     fasole din cutie 200gr
     o foaie de dafin
     o bucatica de rozmarin
     sare
     ulei

          Mod de preparare:

     Frunza de dafin si rozmarinul se pun in uleiul cald si se tin pentru 2,3 minute ca sa ramana aroma dupa care se scot.Ceapa,usturoiul,telina,frunzele de telina si morcovul taiate se pun in uleiul aromatizat cu putina apa si se fierb pentru 15 minute.Fasolea se scurge de zeama din cutie,se tine sub jet de apa rece dupa care se adauga la legume cu cimbrul.Se mai fierbe totul inca 5 minute,se potriveste de sare si se paseaza la blender.
     
     Costita ca sa poata fi taiata felii trebuie aleasa partea de pe burta.

          Mod de preparare:

     Costita feliata se sareaza si se pipereaza(eu am avut 4 felii subtiri si am considerat doua portii).
     Intr-o tava de cuptor(cele din dotare) se pune o cana de apa si cateva frunze de salvia.In tava se aseaza gratarul.Peste gratar se pun feliile de costita.Se prajesc  pe amadoua partile in cuptorul incalzit la 200 de grade pana cand se rumenesc.Daca e nevoie se mai pune apa in tava.
     Costita se serveste calda cu piure de fasole si castraveti murati dupa gust.

          Pofta buna!

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino