Am ţinut zerul pe care l-am făcut trei zile la temperatura camerei. Uitasem de el şi s-a acrit bine de tot.
Şi aveam inimioarele şi câteva legume şi a ieşit o ciorbă delicioasă.
Ingrediente pentru 2-3 porţii:
inimioare 250gr
o roşie (sau bulion, roşii cubuleţe)
un pic de praz sau o ceapă
un pic de praz sau o ceapă
un cartof
un pic de varză
rădăcină de ţelină
tulpină de ţelină
o jumătate de ardei gras roşu
sare
ulei
zer după gust
Mod de preparare:
Inimioarele se taie în două şi se curăţă după care se spală şi se scurg.
Varza se taie fideluţă sau se dă pe răzătoarea cu găuri mari, cartofii cuburi, iar celelalte legume se taie mărunţel.
Inimioarele se călesc în ulei pentru câteva minute după care se pune ceapa şi se sărează. Se lasă până când se înmoaie ceapa, se pun celelalte legume şi se toarnă un litru de apă.
Se fierbe totul pentru 30-35 de minute la foc mic (cum am mai spus mie ciorba îmi place mai groasă, cantitatea de apă depinde de asta).
Se drege de sare la nevoie şi se pune zerul. Se mai fierbe pentru încă 5 minute.
E o ciorbiţă uşoară care se poate servi caldă sau rece cu verdeaţă după gust.
Poftă bună!