Ciorbiţă de inimioare cu zer

miercuri, 5 februarie 2014

Am ţinut zerul pe care l-am făcut trei zile la temperatura camerei. Uitasem de el şi s-a acrit bine de tot.
     
Şi aveam inimioarele şi câteva legume şi a ieşit o ciorbă delicioasă.





         
Ingrediente pentru 2-3 porţii:
inimioare 250gr
o roşie (sau bulion, roşii cubuleţe)
un pic de praz sau o ceapă
un cartof
un pic de varză
rădăcină de ţelină
tulpină de ţelină
o jumătate de ardei gras roşu
sare
ulei
zer după gust

          
Mod de preparare:

Inimioarele se taie în două şi se curăţă după care se spală şi se scurg.
     
Varza se taie fideluţă sau se dă pe răzătoarea cu găuri mari, cartofii cuburi, iar celelalte legume se taie mărunţel.
     
Inimioarele se călesc în ulei pentru câteva minute după care se pune ceapa şi se sărează. Se lasă până când se înmoaie ceapa, se pun celelalte legume şi se toarnă un litru de apă.

Se fierbe totul pentru 30-35 de minute la foc mic (cum am mai spus mie ciorba îmi place mai groasă, cantitatea de apă depinde de asta).
    
Se drege de sare la nevoie şi se pune zerul. Se mai fierbe pentru încă 5 minute.
     
E o ciorbiţă uşoară care se poate servi caldă sau rece cu verdeaţă după gust.

          

Poftă bună!

Vinete picante

Ştiu că nu e sezonul potrivit şi că sunt mai bune vinetele din grădina noastră şi nu cele care se găsesc acum şi se fac în sere, dar chiar îmi era poftă. Şi a ieşit bună :)




          
Ingrediente pentru o porţie:
o vânătă 
două roşii
ardei iute uscat (peperoncino) după gust
5 măsline negre
5 capere
două filete de anşoa (am uitat să le pun în poză)
un căţel de usturoi
pătrunjel
sare 
piper
ulei

          
Mod de preparare:

Vânăta spălată se curăţă de coaja, se taie cubuleţe, se pune într-o strecurătoare şi se presară sare fină. Se lasă o jumătate de oră după care se clăteşte sub jet de apă rece.
     
Se usucă şi se prăjeşte în ulei aromatizat cu usturoiul şi ardeiul iute. Focul trebuie să fie mare şi cuburile de vânătă să se întoarcă repede.
     
Când sunt bine rumenite se pun filetele de anşoa, roşiile şi caperele tocate şi se fierbe tot pentru 20 de minute la foc mic.
     
La sfârşitul preparării se adaugă măslinele şi pătrunjelul tocat. Este un fel de mâncare care se poate servi cald sau rece, ca atare sau ca şi garnitură la carne.


Poftă bună!

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino