Mozaic de ficatei

joi, 6 februarie 2014

       




         
Ingrediente:
ficăţei 500gr
6 ouă fierte tari
5 ouă
o ceapă
un căţel de usturoi
pătrunjel
sare
piper negru măcinat
ulei

          
Mod de preparare:

Ficăţeii se taie în mijloc şi se curăţă de partea albă. Se spală şi se pun la fiert în apă rece pentru 10 minute. Se lasă să se răcească, se toacă mărunt cu cuţitul sau maşina de tocat manuală.
     
Ouăle fierte se taie mărunt, ceapa, usturoiul şi pătrunjelul se toacă.
Ceapa se căleşte pentru 4-5 minute după care se amestecă cu toate ingredientele. Se sărează şi se piperează.
     
Se tapetează cu hârtie de cuptor o tavă de chec în care se pune compoziţia.
     
Se dă la cuptorul încălzit la 160 de grade pentru aproximativ 40 de minute. Se încearcă, compoziţia nu trebuie să rămână moale. Se lasă la răcit înainte să se taie.
     
Este un aperitiv sau un felul doi excelent; arată bine şi e gustos, plin de proteine şi usor. Se poate servi rece sau cald după dorinţă.

          

Poftă bună!

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino