Pulpe de pui cu ceapă roşie

vineri, 7 februarie 2014





          
Ingrediente pentru 2 porţii:
2 pulpe
2 cepe roşii
o portocală
o linguriţă de zahăr
o linguriţă de cimbru
vin alb 50ml
sare
piper
ulei

          
Mod de preparare:

Portocala se spală foarte bine cu bicarbonat. Se rade coaja şi se stoarce.
     
Pulpele se spală şi se usucă. Se fac tăieturi oblice în carne, se sărează şi piperează şi se prăjesc câte 10 minute pe fiecare parte după care se scot pe o farfurie.
     
În uleiul în care s-au prăjit pulpele se pune ceapa tăiată rondele cu zahărul şi se lasă 10 minute să se caramelizeze după care se stinge cu vinul şi se lasă să se evapore. Se toarnă sucul de portocală şi se presară cimbrul.
     
Se ia o tavă pentru cuptor în care se pune ceapa peste care se aşează pulpele. Se dă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 25 de minute. Se servesc calde.

          

Poftă bună!

Sufleu de conopidă cu piept de pui

          
 





         
Ingrediente:
un piept de pui
conopidă 500gr
3 ouă
caşcaval 250gr
smântână 100gr
sos de roşii 60gr sau după gust
unt 50gr
sare 
piper

          
Mod de preparare:

Conopida tăiată bucheţele şi spălată se fierbe pentru 15 minute cu pieptul de pui în apă sărată. Se lasă să se răcească. Pieptul de pui se taie cubuleţe, conopida se sfărâmă cu furculiţa.
     
Caşcavalul se dă pe răzătoare. Se amestecă toate ingredientele în afară de sosul de roşii, se sărează şi se piperează.
     
Se pune totul într-o tavă unsă cu unt. Se dă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 40 de minute. Se serveşte cald sau rece cu sos de roşii.

          
Poftă bună!

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino