Penne cu oua fierte tari

miercuri, 12 februarie 2014






           Ingrediente pentru 3 portii:

     3 oua fierte tari(8 minute)
     piept de pui sau de curcan afumat 120gr
     penne 200gr
     seminte de susan mai putin de o lingurita
     o bucatica de foaie de ceapa partea din mijloc
     sare 
     piper negru boabe
     ulei 

          Mod de preparare:

     Pennele se fierb in multa apa sarata dupa instructiunile de pe ambalaj.
     Intr-o tigaie in care pot incapea si pennele dupa ce sunt fierte si scurse de apa se pune ulei si cand este cald se tin semintele de susan pentru un minut ca sa ia aroma uleiul.Se adauga pieptul de curcan taiat cubulete sau feliute dupa dorinta si se caleste pentru 3,4 minute.
     Ouale se taie bucatele mici.Eu unul l-am tinut sa decorez.Bucatica de ceapa se taie foarte fin.
     Cand pasta este fiarta si scursa se amesteca toate ingredientele se macina piperul si se serveste imediat.


     Pofta buna!
     

Peste spada la cuptor





          Ingrediente pentru doua portii:

     2 felii de peste spada congelat
     12 rosii cherry
     masline maro fara samburi dupa gust
     fructe de pin 20 gr
     sare
     piper
     ulei de masline extravirgin


          Mod de preparare:

     Feliile de peste se lasa la dezghetat in frigider in lapte.
     Cand s-au dezghetat se spala cu apa rece,se usuca se sareaza si se pipereaza.
     Se pun intr-o tava pentru cuptor unsa bine cu ulei.
     Rosiile se taie in doua si se aseaza peste feliile de peste presandu-le un pic cu furculita ca sa lase putina zeama.Se pun maslinele,fructele de pin si se baga in cuptorul incalzit la 180 de grade.Se lasa pentru 20 de minute nu mai mult altfel devine sec(cum am mai spus cuptorul meu este mic,gradele depind si de marimea cuptorului).
     Se serveste dupa dorinta cu lamaie,patrunjel tocat si neaparat cald.Este un felul doi usor si de mare efect.


          Pofta buna!
     


     

Bruschete cu mascarpone,gorgonzola si curmale


          Aceste bruschete sunt speciale,au un gust rafinat numai bune pentru o zi speciala.




          Ingrediente pentru 4 bruschete:

     4 smochine
     mascarpone 50gr
     gorgonzola dulce sau picanta 50gr
     glazura de otet balsamic 
     4 felii de paine 


          Mod de preparare:

     Painea poate si un pic mai veche,se taie felii si se prajeste in tigaia grill pana se rumeneste  si devine crocanta.
     Smochinele se pun pentru cateva secunde sub jet de apa rece ca sa se inmoaie putin si se taie in doua.
     Mascarponele se amesteca cu gorgonzola si se ung feliile de paine.
     Se pun smochinele taiate si se stropesc cu glazura de otet balsamic.Daca nu o avem cumparata se poate face in casa fierband un pic de otet balsamic cu o lingura de miere pentru 2,3 minute amestecand continuu.
     Este un aperitiv numai bun pentru o zi plina de iubire.

          Pofta buna!

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino