Strudel cu mascarpone,nuci,alune si stafide

sâmbătă, 15 februarie 2014

          
          





          Ingrediente:

     mascarpone 200gr
     nuci,alune,stafide 100gr
     fructe de pin 20gr
     unt 30gr
     pesmet sau biscuiti sfaramati 50gr
     suc de portocala cat sa acopere stafidele
     o foaie de placinta
     zahar pudra

          Mod de preparare:

     Nucile,alunele,fructele de pin se prajesc pentru putin timp intr-o tigaie fara ulei,dupa care se toaca.
     Stafidele se inmoiae in suc de portocala pentru 10 minute.
     Untul se topeste pe foc mic si se raceste.
     Foaia de placinta ca sa fie mai usor de rulat e bine sa aiba dedesupt hartie pentru cuptor udata si stoarsa.Daca aveti o foaie dreptunghiulara strudelul iese si mai bine deoarece umplutura se ditribuie in mod uniform(eu am avut rotunda).
     Peste foaia de placinta intinsa se unge untul topit cu ajutorul unei pensule pentru bucatarie.Biscutii se sfarama si se presoara peste unt.
     Stafidele se scurg  si se amesteca cu mascarponele,nucile,alunele si fructele de pin tocate.
     Amestecul rezultat se intinde peste biscuiti.
     Se ruleaza foaia ajutandu-se cu hartia inchizand bine la capete.
     Se pune la copt cu hartia dedesupt.Se coace pana cand foaia se rumeneste.
     Se taie rece in felii mai grosute si se presara cu zahar pudra.
     
          Pofta buna!

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino