Tagliatelle cu mac

duminică, 16 februarie 2014




          Ingrediente pentru doua portii:

     tagliatelle 200gr
     unt 50gr
     zahar 20gr
     mac 25gr(sau dupa gust)
     sare

          Mod de preparare:

     Pasta se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj dupa care se scurge de apa.
     Untul se pune la topit,se adauga zaharul si macul .Se tin pe foc pentru 3,4 minute dupa care se amesteca cu pasta scursa de apa.
     Se servesc imediat.
     

Bors de pui cu perisoare de orez




          Ingrediente pentru 3,4 portii:

     un tacam de pui
     un cartof
     un morcov
     o ceapa
    radacina de telina o bucatica
    o tulpina de telina
    concentrat de rosii o lingurita
    bors granulat dupa gust
    sare

     Pentru perisoare:

     orez 50gr
     gris 2 linguri
     pesmet 2 linguri
     un ou
     bicarbonat un varf de cutit(altfel ies tari)
     sare
     piper
     faina

          Mod de preparare:

     Carnea spalata se taie in bucati potrivite si se pune la fiert in apa rece (aproximativ 2l).Se spumeaza si se sareaza cand incepe sa fiarba.Se fierbe pentru 15,20 de minute dupa care se scoate pe o farfurie.
     Legumele taiate marunt se pun la fiert in apa in care a fiert carnea.
     Intre timp se pregatesc perisoarele.Orezul se fierbe pentru 5 minute.Se scurge bine de apa,se amesteca cu grisul,pesmetul,oul si bicarbonatul se sareaza si se pipereaza dupa care se fac bilute care se dau prin faina.
     Se pun la fiert una cate una in locul in care fierbe apa.
     Se fierb cu legumele 15 minute dupa care se pune carnea,concentratul de rosii si se continua fierberea pentru alte 10 minute.
     La sfarsitul prepararii se pune borsul

          Pofta buna! 


Placinta de anghinare cu sunca de Praga





          Ingrediente:

     anghinarele in ulei 400gr
     sunca de Praga 200gr
     branza cheese sau alt fel de branza moale
     o foaie de placinta
        sare
     piper

        Mod de preparare:

     Anghinarele se scurg de ulei si se paseaza la blender pana rezulta o crema.Crema se intinde pe o jumatate din foaia de placinta.
     Branza se ia cu lingura si se pune din loc in loc peste crema.
     Se termina cu sunca de Praga taiata fasii.
     Se presara sare fina si piper.
     Se suprapune partea de placinta si se inchide.Se preseaza marginile cu dintii unei furculite.Din loc in loc se inteapa foaia ca sa ajute la copt.
     Se da la cuptorul incalzit la 165,170 de grade pentru 20 de minute.
     Este un preparat care se poate servi rece sau cald.
     
          Pofta buna!

Mozaic de ciuperci champignon




          Ingrediente:

     ciuperci champignon 500gr
     3 oua fierte tari(8 minute)
     3 oua
     smantana 100gr
     cas ras 50gr
     o jumatate de ardei gras rosu
     o jumatate de ardei gras galben
     patrunjel
     un catel de usturoi
     sare
     piper
     ulei

          Mod de preparare:

     Ciupercile curatate si spalate se pun la prajit in uleiul aromatizat cu usturoiul.Se tin pentru 4,5 minute dupa care se toaca marunt.
     Ardeii,ouale fierte si patrunjelul se taie marunt.
     Se amesteca toate ingredientele se sareaza si se pipereaza.
     Compozitia se pune intr-o tava de chec tapetata cu hartie pentru cuptor.
     Se da la cuptorul incalzit la 180 de grade si se tine 35,40 de minute.
     Se lasa la racit.
     Se scoate din tava si se feliaza in felii mai grosute.
     Este un aperitiv de efect.

          Pofta buna!

Varza de Bruxelles cu sunca de Praga

          
          Verzisoarele se curata de primele frunze,se spala si se pun la fiert in apa clocotita cu sare.Se fierb in clocote mici 15,20 de minute fara capac.Se scurg bine de apa si se lasa pe un stergar care sa absoarba apa.
       Varza de Bruxelles se pregateste in acest fel pentru toate retetele in componenta carora intra.


  




          Ingrediente pentru doua portii:

     verzisoare 300gr
     sunca de Praga(prosciutto cotto) 100gr
     lapte 100ml
     faina doua linguri
     unt 50gr
     sare
     piper negru boabe

          Mod de preparare:

     Se unge bine cu unt o tava pentru cuptor.
     Laptele se amesteca cu faina si se toarna in tava.Se pun verzisoarele si peste ele sunca taiata fasii.Untul ramas se pune bucatele din loc in loc.Se macina piperul si se da la cuptor pentru 20,25 de minute.
     Acest fel de mancare se serveste cald.
     

Oua mexicane (reteta Gordon Ramsey)




          Ingrediente pentru 2 portii

     4 oua
     fasole din cutie 200gr
     o ceapa
     3.4 catei de usturoi
     paprika iute o lingura
     peperoncino dupa gust
     sos de rosii,bulion sau concentrat de rosii(se pune apa)
     piper
     sare
     ulei

          Mod de preparare:

     Ceapa si usturoiul tocate se calesc in ulei.Se pune boiaua luand o clipa tigaia de pe foc,peperoncino si sosul de rosii;se fierbe pentru 5 minute dupa care se adauga fasolea scursa de apa din cutie si tinuta sub jet de apa rece si se sareaza.
     Se mai fierbe inca 5 minute ca sa se uneasca gusturile.
     Se sparg ouale unul cate unul separat pe o farfurie dupa care se pun in tigaie,se acopera cu un capac si se lasa la foc mic pana cand se  prinde albusul.
     Se presara piper si se servesc calde.

          Pofta buna!

Sarmale ardelenesti





          Ingrediente:

     3,4 capatani de varza murata
     1 kg de carne de porc tocata
     orez 200gr
     un ou
     o ceapa
     un morcov
     slaninuta afumata cateva bucati
     boia dulce
     marar
     cimbru
     bulion dupa gust
     sare
     piper
     ulei


          Mod de preparare:

     Capatanile de varza se taie in doua si se aleg frunzele.Cam o jumatate de capatana se toaca marunt.
     Ceapa tocata si morcovul dat pe razatoare se innabuse in ulei,se adauga orezul si se prajeste cateva minute.Se pune varza tocata se amesteca bine si se lasa la racit.
     Cand este rece se amesteca cu oul,carnea tocata,boiaua,mararul,cimbrul,piperul.Se amesteca bine.Daca varza nu e foarte sarata se mai pune sare(se gusta compozitia).
     Frunzele de varza alese se separa de nervura groasa din mijloc care se toaca impreuna cu cotorul si se pun pe fundul oalei.
     In fiecare frunza se pune o cantitate potrivita de compozitie,se formeaza suluri care se inchid bine.
     In oala se alterneaza straturi de sarmale si sunculita afumata.Se mai presara cimbru,marar si se pune si bulionul.
     Se umple vasul cu apa si se fierbe la foc mic pentru doua ore.
     Se servesc calde cu smantana dupa gustul fiecaruia.

          Pofta buna!  

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino