Supa de fasole cu prosciutto crudo

marți, 18 februarie 2014





          Ingrediente pentru 4 portii:

     fasole colorata din cutie 400gr
     prosciutto crudo 200gr
     2 catei de usturoi
     supa de legume 1l
     peperoncino dupa gust
     frunze de salvia
     ulei de masline 40ml
     sare
     piper

          Mod de preparare:

     Usturoiul se toaca foarte fin;peperoncino se rupe in bucati.
     Se elimina excesul de gras de la prosciutto si se taie in bucati mari.
     Fasolea se scurge de apa din cutie si se clateste suj jet de apa rece.
     Se caleste usturoiul cu peperoncino in ulei pentru 2 minute.Se adauga fasolea si se toarna supa.Cand incepe sa clocoteasca se pune salvia si prosciutto si se fierbe la foc mic 15 minute.
     Se scoate prosciutto si se taie fasii.Se paseaza supa la blender,se sareaza daca este nevoie si se pipereaza.
     Se serveste cu frunze de salvia si fasii de prosciutto.
     Prosciutto se poate inlocui cu un pic de carne afumata fara grasime sau cu jambon.

          Pofta buna!
     

Mici arabesti cu carne de vita




          Ingrediente:

     carne de vita  tocata 600gr
     patrunjel 20gr
     2 catei de usturoi
     chimion macinat(cumino) o jumatate de lingurita
     doua felii de paine 
     lapte
     sare
     piper
     ulei

          Mod de preparare:

     Painea se curata de coaja si se inmoaie in lapte dupa care se stoarce bine.Painea inmuiata se pune deoarece carnea de vita fara grasime  prajita este un pic seaca.
     Usturoiul se zdrobeste fin.
     Carnea se amesteca cu usturoiul,chimionul,piperul si sarea dupa care se lasa in frigider o ora.
     Dupa o ora se pune painea si patrunjelul tocat si se amesteca energic.Compozitia se imparte in parti egale(eu am facut 10) dupa care cu mainile ude se o forma de sul.Cu ajutorul unei pensule de bucatarie se ung bine cu ulei.
     Se infig pe tepuse pentru frigarui si se pun pe gratarul incalzit.Se prajesc cate 4,5 minute pe fiecare parte si se servesc calzi.
     Ca si garnitura arabii servesc un ratatouille.

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino