Placintele de conopida

miercuri, 19 februarie 2014




                    Ingrediente:

     conopida 500gr
     faina 
   branza rasa 20,30gr(de oaie e recomandat daca nu ce aveti prin casa)
   3 oua(in poza sunt numai 2)
   2 portocale
   pesmet
   sare
   piper
   ulei

           Mod de preparare:

     Conopida desfacuta buchetele si spalata se pune la fiert in apa clocotita sarata si se fierbe pentru 10 minute.Se scoate cu intr-un vas si fierbinte se sfarama cu furculita.
     Cand s-a racit se amesteca cu un ou,2,3 linguri de pesmet,branza se sareaza si se pipereaza.
     Se da marimea dorita;se trec prin faina si ou batut si se prajesc.Am avut nevoie de doua oua pentru prajit.
     Portocalele se spala foarte bine cu bicarbonat si se taie felii.
     Placintelele se servesc alaturi de felii de portocala.Sunt bune calde sau reci.

          Pofta buna!



  

Papanasi cu branzica facuta in casa


          Va mai amintiti zer si branzica facute in casa?Cu branzica am facut papanasi prajiti.

          Branzica de vaca care mi-a iesit cantarea 200gr.Asa ca am facut putini numai ce se vede in poza.Doi mai mari,doi mai mici si doua caciulite.Am adaugat 100gr de faina,o lingura de zahar,un ou,un zahar vanilat,un praf de sare si un varf de cutit de praf de copt.La inceput pusesem faina mai putina dar nu reuseam sa ii modelez asa ca am mai adaugat.
        I-am modelat cu mainile ude,erau cam lipiciosi.Dupa care i-am prajit in ulei incins pe amandoua partile cam 4 minute.
       Nu am pus smantana,am turnat un pic de lapte si am pus dulceata de cirese amare.
       Se servesc imediat.

          Pofta buna!

Ficat de vita cu fasole verde si ardei gras (reteta indiana)


          In reteta originala se foloseste ulei de arahide amestecat cu ulei  de susan si fasole verde lata.Eu am adaptat-o si rezultatul a fost satisfacator.Reteta am gasit-o intr-o carte intitulata ,,Curry si peperoncino".O impartasesc cu drag cu voi.

 





          Ingrediente pentru 4 portii:

     ficat de vita 500gr
     sos de soia 3 linguri
     seminte de susan prajite ,chimion(cumino),coriandru boabe o lingura din fiecare
     3 catei de usturoi
     2 cepe
     2 ardei grasi unul galben si unul rosu am avut eu
     fasole verde congelata 100gr
     supa de carne 200ml sau apa
     sare
     piper negru boabe
     uleis

          Mod de preparare:

     Ceapa si usturoiul tocate se calesc in ulei pana se inmoaie bine.Se pun ardei taiati felii si se presara cu toate condimentele si se stropesc cu sosul de soia.Se prajesc pentru 2 minute dupa care adauga ficatul si se toarna supa.
     Se fierbe la foc potrivit pentru 20 de minute.
     Intre timp se fierbe fasolea congelata in apa sarata pentru 7 minute si se scurge de apa.
     Fasolea fiarta se pune in mancare dupa cele 20 de minute;se gusta pentru a potrivi de sare.Se mai fierbe inca 10 minute la foc mic.
     Se serveste cald cu piper negru macinat pe moment.

          Pofta buna!
      

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino