Tortiglioni cu merlucius si conopida

vineri, 21 februarie 2014




          Ingrediente pentru trei portii:

     tortiglioni 120 gr
     merlucius congelat 150gr
     conopida 150 gr
     o ceapa
     un catel de usturoi
     5 rosii cherry
     10 masline negre
     piper nergru boabe
     sare
     ulei

          Mod de preparare:

     Conopida desfacuta in buchetele se pune la fiert in multa apa clocotita si sarata si se fierbe pentru 10 minute dupa care se scoate cu paleta pe o farfurie.
     Merluciusul se tine la dezghetat in frigider in lapte.Se spala si se usuca;se taie in bucati potrivite si se prajeste in ulei pana devine auriu.In uleiul ramas se pun la calit ceapa si usturoiul tocate si se tin pana se inmoaie bine.In prajeala se pun rosiile taiate in doua si se preseaza cu lingura,dupa 3,4 minute se adauga conopida si putina apa in care a fiert.Se fierbe pentru 5,6 minute.
     Intre timp se fierbe pasta in apa in care a fiert conopida( dupa instructiunile de pe ambalaj) si se scurge de apa.
     Pasta scursa de apa se amesteca cu conopida pregatita si maslinele.Se amesteca bine si se serveste cu piper macinat pe moment.

          Pofta buna!
     

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino