Burta de vita cu fasole

luni, 24 februarie 2014


          Si de ce sa nu incercam sa gatim burta de vita si in alt fel???


          Ingrediente pentru 5.6 portii:

     burta de vita prefiarta 500gr
     fasole colorata din cutie 200gr
     slaninuta  sau costita afumata 100gr
     rosii bucatele din cutie(bulion diluat) 150gr
     o ceapa
     un morcov
     tulpina de telina 2 bucati
     frunze de salvie
     sare
     piper negru boabe
     ulei

         Mod de preparare:

     Slaninuta taiata feliute se prajeste in ulei pana devine crocanta.
     Se adauga ceapa tocata si se tine pana se inmoaie.Morcovul,salvia si telina se taie marunt si se pun in prajeala.Se toarna putina apa si se fierb pentru 5,6 minute dupa care se pune burta taiata feliute subtiri(julien).Se toarna cam 300ml apa si se fierbe pentru 20 de minute cu oala acoperita cu un capac;dupa care se pun rosiile si se mai gateste inca 20 de minute.Daca e nevoie se mai toarna apa.
     Se pune fasolea scursa de apa din cutie si clatita sub jet de apa rece si se contiuna fierberea inca 15 minute.
     Se serveste cu frunze de salvie si piper macinat pe moment.
     Acest fel de mancare este foarte bun a doua zi dupa ce a fost gatit.Se incalzeste si se serveste cald.

          Pofta buna!
     
     

Omleta cu sparanghel la cuptor


          Aceasta este prima reteta cu sparanghel pe care o prezint.
       Sparanghelul este putin utilizat in bucataria noastra cu toata ca are putine calorii,este bogat in potasiu si sarac in sodiu;are proprietati depurative si diuretice.


          Partea de jos a tijei de sparanghel este atoasa.Ca sa se aleaga partea buna fiecare tija se ,,indoaie,,;se rupe singura.Partea atoasa nu se arunca,se cojeste cu curatatorul pentru legume si se poate folosi la o crema pentru orez,pentru pasta sau carne.
       Tijele se spala dupa care se leaga in manunchi cu ata de bucatarie si se pun la fiert in apa clocotita sarata si se fierb pentru 10 minute(se pun la fiert si partile curatate si se pastreaza zeama in care fierb).



          Ingrediente:

     sparanghel 300gr
     4 oua
     lapte 200ml
     faina 2 linguri
     branza rasa(ce aveti) 2 linguri
     sare
     piper 
     mazare congelata 100gr
     o ceapa mica
     un catel de usturoi
     unt

          Mod de preparare:

     Sparanghelul fiert si racit se pune intr-o tava de chec tapetata cu hartie pentru cuptor.Ouale se bat cu branza; se pune faina in ploaie se amesteca fara sa se faca cocolosi,se toarna laptele se sareaza,se pipereaza si se pune compozitia peste sparanghel.
     Se da la cuptor la foc mic(155,160 de grade) pentru aproximativ 25,30 de minute(se face proba cu scobitoarea).
     Intre timp se pregateste o crema.Mazarea data in clocot pentru 3,4 minute in apa sarata si scursa se pune peste ceapa si usturoiul calite in unt si se mai gatesc pentru alte 5 minute dupa care se paseaza la blender.
     Omleta se serveste calda cu crema de mazare.
     Este un fel de mancare care se poate servi ca si aperitiv cald sau ca si felul doi.

          Pofta buna!

     


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino