Couscous cu merlucius,menta si lamaie

marți, 25 februarie 2014




           Ingredienti pentru doua portii:

     couscous 200gr
     merlucius  congelat 200gr
     un morcov
     dovleac placintar(eu am avut congelat)in greutatea morcovului
     dovlecel aceeasi greutate
     menta doua ramurele
     o jumatate de lamaie
     sare
     piper negru boabe
     ulei

          Mod de preparare:

     Merluciusul se pune la dezghetat in frigider in lapte;se spala se usuca si se taie bucati.Se prajeste in ulei pe amandoua partile la foc mic pana se rumeneste si se scoate pe o farfurie.
     Dovlecelul,morcovul si dovleacul taiate in cubulete se prajesc in uleiul in care a fost prajit pestele la foc iute pana devin crocante.
     Couscousul se pregateste dupa instructiunile de pe ambalaj.Cand este gata se amesteca cu legumele,frunze de menta,putina coaja de lamaie rasa fin si zeama de lamaie dupa gust.
     Pestele ca sa nu farame se aseaza peste couscous.Se macina piper si se serveste cald sau rece.

          Pofta buna!

     

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino