Kefta- chiftele marocane cu carne de vita

miercuri, 26 februarie 2014


          Nu exista o reteta pentru aceste chiftele ca si la noi.
       Se fac cu carne de miel,oaie,capra,vita,vitel,pui.
       Difera forma si marimea in functie de zona,dar nu exista kefta fara chimion(cumino) si coriandru.
       Reteta aceasta se face in nord vestul Marocului in zona Taza.





          Ingrediente:

     carne de vita tocata 500gr
     boia dulce,chimion macinat(cumino),coriandru boabe,ghimbir macinat o lingurita din fiecare
     patrunjel
     piper
     sare
     ulei
     ceapa rosie si rosii dupa gust
     felii de paine prajita dupa gust(am adaptat pentru nu am avut paine araba)

          Mod de preparare:

     Carnea de vita trebuie trebuie tocata de doua ori daca se toaca cu masina de tocat manuala.
     Boabele de coriandru se sfarama intr-o piulita,patrunjelul se toaca.
     Se amesteca carnea tocata cu patrunjelul,chimionul,coriandrul,boiaua,ghimbirul se sareaza si se pipereaza.Se amesteca bine si se lasa la frigider pentru 30 de minute.
     Dupa 30 de minute cu mainile ude se ia o mica cantitate(cam 40 de grame sau cat de mari le doriti) si se da o forma de dreptunghi.
     Se prajesc in ulei incins pe amandoua partile pana se rumenesc.Focul trebuie sa fie potrivit.Se scurg de ulei pe hartie speciala.
     Se servesc calde cu felii de paine pe care se pun rosii feliate si ceapa rosie.

          Pofta buna!

     

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino