Crochete marocane in tajine cu legume si masline verzi(tajine de kefta)

joi, 27 februarie 2014



          Eu pentru aceasta reteta am folosit oala originala pe care o am dar se poate folosi orice fel de oala cu fundul gros.





          Ingrediente pentru patru portii:

     carne de vita tocata 400gr
     2 morcovi
     2 rosii
     o ceapa rosie
     o ceapa 
     masline verzi 100gr
     5 oua
     patrunjel
     facultativ coriandru cateva fire
     sofran un varf de cutit(eu am cubulete)
     chimion(cumino),piper cate o lingurita din fiecare
     sare
     ulei(daca e de masline extravirgin e ideal)

          Mod de preparare:

     Crochetele se pregatesc in felul urmator.Carnea se amesteca cu un ou,patrunjelul tocat si sare.Cu mainile ude se formeaza bilute si se tin la frigider pana cand se pun in oala.
     Morcovul si rosiile se taie felii,ceapa pestisor dupa care se pun la sotat impreuna cu putina sare.Sofranul se dizolva in putina apa si se pune peste legume;se adauga sare, piperul,chimionul si se calesc pana se inmoaie bine.
     Se pun crochetele si un pahar cu apa.Se acopera oala cu capac si se fierbe pentru 25,30 de minute dupa care se pun maslinele.
     Cele 4 oua ramase se sparg separat pe o farfurie si unul cate unul se pun in oala.Cand albusul este copt se stinge focul si se serveste imediat.
     Daca avem coriandru acesta spalat se leaga si se pune in oala cand se pun crochetele.Cum este greu de gasit o sa incerc sa il folosesc mai putin.Am pus intr-un vas niste seminte,daca o sa imi iasa plantele o sa impartasesc bucuria cu voi.

          Pofta buna!
     

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino