Placinte umplute cu dulceata de cirese amare

sâmbătă, 1 martie 2014




          Ingrediente pentru sase placinte:

     drojdie de bere 15gr
     zahar 55gr
     faina 275gr
     2 oua
     unt 50 gr
     coaja rasa de la o jumatate de lamaie
     un praf de sare
     un zahar vanilat
     lapte 150ml
     dulceata cam 6 linguri
     zahar pudra
     faina cat e nevoie pentru intins si pus in tava la crescut
     ulei cat e nevoie(eu am folosit cam 300ml dar vedeti voi)

          Mod de preparare:

     Drojdia si 5gr de zahar se topesc in 25ml de apa calduta,se adauga 40gr de faina si se lasa la crescut pentru 30 de minute la loc caldut.
     Se amesteca restul de faina,zaharul ramas,sarea,ouale batute,coaja de lamaie si untul moale(lasat la temperatura camerei).
     Se pune tot peste maiaua facuta si se toarna putin cate putin laptele.
     Se framanta bine si se de o forma de ,,minge,,se acopera cu un stergar si se lasa la crescut la loc caldut(eu v-am mai spus pun in cuptor pentru ca nu e curent si nu ma deranjeaza :))) am bucataria foarte mica) pentru doua ore.
     Dupa doua ore se iau cantitati egale;se imparte aluatul intai in doua si tot asa pana se obtin 12 bucati;se presara faina pe fiecare bucata ca sa fie mai usor de intins.Se tapeteaza o tava cu multa faina.Se fac discuri care se lasa la crescut inca o jumatate de ora.Se pune multa faina in tava atfel aluatul se lipeste (asa am patit eu).
     Cand au crescut se ia un disc se pune dulceata dupa gust,cu atentie insa sa nu fie prea multa.Se aseaza un alt disc peste,se inchide bine pe margini si se prajeste in uleiul incins la foc mic(ca sa nu ramana crude la mijloc) pentru aproximativ 4 minute pe fiecare parte.Daca focul este mare se rumenesc repede si raman crude la mijloc.
     Se lasa la scurs pe hartie speciala.
     Se presara cu zahar pudra.
     Eu am avut dulceata de cirese amare dar se poate folosi orice fel de dulceata.

Mici facuti in casa


          Aceasta reteta o am de la mama mea care acum 35 de ani lucra la un restaurant.Pe vremea aceea micii in faceau bucatarii in restaurante(mama nu a fost bucatareasa a furat reteta).
       



          Ingrediente pentru 1kg(cam 23,24 de mici):

     carne de porc tocata 500gr
     carne de vita tocata 500gr
     apa minerala 350ml(aproximativ)
     boia dulce,piper,cimbru tocat fin cate o lingurita din fiecare(sau dupa gust)
     bicarbonat alimentar o jumatate de lingurita
     4,5 catei de usturoi
     sare

          Mod de preparare:

     Carnea se amesteca cu bicarbonatul mai intai dupa care se toarna apa putin cate putin.Usturoiul se zdrobeste fin intr-o piulita dupa ce se scoate miezul ca sa nu isi schimbe culoarea.Cineva mi-a spus ca puteam folosi si praf dar eu asa am facut.Am spus cu aproximatie 350 ml de apa in functie de cat e de grasa carnea.Se simte la mana cand nu mai trebuie apa.Amestecul nu trebuie sa fie moale.Se adauga toate celelalte ingrediente si se amesteca energic.Se ia compozitia in maini si se arunca in castron de cateva ori.
     Amestecul se lasa la frigider cel putin doua ore.Cu mainile ude se ia o mica cantitate(aproximativ 40 de grame) se da forma de sul cam de 5.6 cm.
     Se prajesc pe gratarul incins(sau in tigaia grill)pe amandoua partile cam 4 minute pe fiecare parte.
     Se servesc calzi cu mustar sau hrean ras dupa gust.E foarte bun un amestec de mustar cu hrean tot dupa gust.

          Pofta buna!

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino