Chiftele de pui cu mazare

duminică, 2 martie 2014


           Si cum carnea de pui se gaseste greu tocata(si e mai bine sa o tocam acasa pentru ca e perisabila:in multe tari din occident nu se gaseste in comert din acest motiv) eu am profitat de martisorul primit si am facut chiftele de pui...





          Ingrediente pentru 4,5 portii:

     piept de pui 500gr
     mazare congelata 150gr
     o ceapa
     un ou
     2 felii de paine inmuiate in lapte
     pesmet cat e nevoie
     patrunjel
     piper
     sare
     ulei

          Mod de preparare:

     Pieptul de pui  spalat se taie cubulete si se toaca.
     Ceapa tocata marunt se caleste pentru 3,4 minute in ulei dupa care se pune mazarea congelata si se lasa pentru 7,8 minute.Daca e nevoie se toarna putina apa.
     Se lasa la racit.Se amesteca carnea cu mazarea racita patrunjelul tocat,painea inmuiata in lapte(se pune si laptele ramas),oul se sareaza si pipereaza.
     Se da forma de disc se tavalesc discurile prin pesmetul amestecat cu sare si piper si se prajesc in uleiul incins,la foc mic pe amandoua partile pana se rumenesc.
     Se servesc calde sau reci ca atare sau cu o garnitura de salata,ca si aperitiv sau ca felul doi.

          Pofta buna!







    
     

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino