Mancarica de dovlecei cu hasma-de post

joi, 6 martie 2014


          Hasmaua sau ceapa frantuzeasca se foloseste cand se vrea o aroma mai delicata a mancarii.Este ruda si cu ceapa si cu usturoiul numai ca nu are nici mirosul intepator al usturoiului nici gustul acru al cepei.Se foloseste cruda in salate sau in anumite mancaruri(tocane sau orez).


 




          Ingrediente pentru trei portii:

     dovlecei aproximativ 600gr
     un cartof
     3 hasmale
     patrunjel
     sare 
     piper
     ulei
     oregano facultativ

          Mod de preparare:

     Hasmaua se taie rondele si se pune la calit in ulei,se presara un pic de sare fina.Cand s-a inmuiat bine se pune cartoful taiat cubuletele si se lasa pana devine crocant.
     Dovleceii daca sunt mari se curata de coaja si seminte si se taie cuburi;se pun in oala cu patrunjelul tocat si putina apa.Daca e nevoie se mai sareaza si se pune piper.Se acopera oala cu un capac si se lasa la fiert la foc mic pentru 25,30 de minute.
     Se serveste calda sau rece cu oregano dupa gust.
     
   

Plachie de vinete-de post




          Ingrediente pentru 3.4 portii:

     2 vinete
     o ceapa
     2 ardei grasi rosii
     3,4 catei de usturoi
     rosii cubuletele din cutie(vara se face cu rosii din gradina) 200gr
     patrunjel
     faina
     ulei
     sare
     piper

          Mod de preparare:

     Vinetele se spala si se curata pe lung in asa fel incat sa se alterneze cate o fasie necuratata(se face asa ca sa nu ia forma de cosulet in timpul frigerii);se taie in rondele groase cam de un deget,se presara cu sare si se lasa o ora.Se strang intre maini se dau prin faina amestecata cu piper ,apoi se prajesc pe amandoua partile.Se scurg de ulei pe hartie speciala.
     Ceapa tocata se pune la calit cu usturoiul taiat in doua;se adauga ardeii taiati marunt.Dupa 3,4 minute se pun rosiile si patrunjelul tocat;se potriveste de sare si piper.Se toarna putina apa si se fierbe pentru 15 minute la foc mic.
     Se paseaza la blender.
     Feliile de vinete se aseaza pe un platou si se toarna sosul deasupra.
     Se serveste calda sau rece.

          Pofta buna!

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino