Chiftele de soia cu ciuperci champignon-de post

luni, 10 martie 2014





         
          Ingrediente:

     soia granule 100gr
     ciuperci champignon 100gr
     un cartof fiert
     un morcov
     o ceapa
     patrunjel
     pesmet
     sare
     piper
     ulei

          Mod de preparare:

     Soia se pregateste dupa instructiunile de pe ambalaj dupa care se taie maruntel.
     Morcovul si cartoful se dau pe razatoarea cu gauri mici.Ceapa,ciupercile si patrunjelul se toaca.Se amesteca toate ingredientele de mai sus,se sareaza si se pipereaza.
     Cu mainile ude se formeaza bilute mici care se dau prin pesmet.
     Ca sa nu se desfaca in timpul frigerii eu le-am pus intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie speciala si le-am stropit bine cu ulei.
     Se pun la cuptorul incalzit la foc mare(190,200 de grade) si se lasa 20,25 de minute(depinde de cuptor si de marimea chiftelelor).
     Se servesc calde sau reci ca atare sau alaturi de o salata.

          Poft buna!

Bruschete cu gorgonzola si nuci




          Ingrediente:

     o bagheta
     gorgonzola dulce sau picanta 100gr
     unt 50gr
     un catel de usturoi mic
     o tulpina de telina
     patrunjel
     miez de nuca (cate un miez pentru fiecare felie)
     sare
     piper

          Mod de preparare:

     Bagheta se taie felii.
     Tulpina de telina,usturoiul si patrunjelul se toaca si se pun in gorgonzola amestecata cu untul.Se sareaza si se pipereaza.
     Pasta obtinuta se intinde pe feliile de bagheta si se pune miezul de nuca.

          Pofta buna!
     

Bruschete cu rucola,philadelfia si sfecla rosie



          Ingrediente:

     o bagheta
     branza philapelfia 100gr
     o sfecla rosie mica
     rucola 30gr
     o bucatica de praz
     unt 50gr
     otet de vin alb o lingurita
     sare

          Mod de preparare:

     Bagheta se taie felii.Feliile se prajesc in tigaia grill si se ung cu 40gr de unt topit cu ajutorul unei pensule pentru bucatarie.
     Sfecla se taie cubulete mici si se caleste pentru putin timp in 10gr de unt;se stropeste cu otetul si se lasa sa se evapore.
     Rucola si prazul se taie marunt se amesteca cu branza si se sareaza.Pasta obtinuta se intinde pe feliile de bagheta si se pun cubuletele de sfecla.
     

          Pofta buna!

Penne ,,alla Banfi,,




         Aceasta reteta am vazut-o pregatita de un mare comic italian pe nume Lino Banfi.Cum a pregatit-o el pentru prima data ia dat acest nume pasta ,,alla Banfi,,.

          Ingrediente pentru doua portii:

     penne 160gr
     rucola 100gr
     o ceapa
     un catel de usturoi
     rosii cherry 100gr
     ulei
     sare

          Mod de preparare:

     Ceapa si usturoiul tocate marunt se pun la calit in ulei.Cand s-au inmuiat bine se adauga rosiile taiate in doua si se strivesc cu lingura,se sareaza.Se lasa la fiert 10 minute.
     Se pune la fiert apa intr-o oala.Cand incepe sa fiarba se sareaza si se pune pasta si rucola la fiert.Pasta se fierbe dupa instructiunile de pe ambalaj;se scurge apa si se pune in prajeala,se mai lasa pe foc inca 2,3 minute si se amesteca bine.
     Se servesc calde dar sunt bune si reci.

          Pofta buna!

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino