Legume la cuptor cu rozmarin si branza philadelfia

marți, 11 martie 2014




              
         Ingrediente pentru trei portii:

     2 dovlecei mici
     cartofi 300gr
     rosii cherry 100gr
     o ceapa rosie
     branza philadelfia(sau un alt fel de branza la fel) 200gr
     piper boabe se macina pe moment
     rozmarin
     sare
     ulei

          Mod de preparare:

     Daca e nevoie dovleceii se curata de coaja si seminte,atunci se folosesc mai multi.Cartofii curatati de coaja se taie cuburi.Ceapa curatata se taie in 8.
     Se unge bine o tava pentru cuptor cu ulei si se incalzeste cuptorul la 200 de grade.Se pun legumele in tava,se sareaza si se amesteca bine(spalate in prealabil si scurse de apa).Se dau la cuptor pentru 20 de minute dupa care se adauga rosiile intepate putin cu o furculita si rozmarinul bucatele.Se mai lasa inca 15 minute.
     Se scoate din cuptor,se imparte repede in farfurii si se pune branza,se macina piper si se serveste imediat.

          Pofta buna!

Plachie de merlucius(de iarna)


         




          Ingrediente pentru trei portii:

     merlucius congelat 6 bucati(am avut merluciu intreg nu filet,pesti mici fara cap)
     3 cepe
     rosii cubulete din cutie 200gr
     vin alb sec 150ml
     o frunza de dafin
     felii de lamaie
     piper 10,12 boabe si putin piper macinat
     sare
     ulei
     cateva linguri de faina

          Mod de preparare:

     Pestele se lasa la dezghetat in lapte in frigider.Se spala,se usuca se da prin faina amestecata cu sare si piper macinat si se prajeste pe amandoua partile in ulei incins pentru 3,4 minute si se lasa la scurs pe hartie speciala.
     Ceapa se taie rondele si se pune la calit in uleiul in care a fost prajit pestele pana se inmoaie bine.Se toarna vinul se lasa sa se evapore,se pun rosiile,dafinul si piperul si se fierbe pentru 3,4 minute.
     Se pune sosul intr-o tava pentru cuptor,se aseaza pestele.Feliile de lamaie se curata de samburi si se pun peste peste.Se da la cuptorul incalzit la foc mare(190,200 de grade)pentru 15 minute.Se iau feliile de lamaie altfel cand se racesc lasa un gust amar.
     Se serveste calda cu mamaliguta sau rece cu paine.

          Pofta buna!
     
     

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino