Pizza cu vinete

joi, 13 martie 2014


          Este o reteta adaptata.Aveam cateva vinete coapte si cum am vazut reteta prezentata intr-o faimoasa pizzerie la portile Vaticanului  numita "Pizzarium" mi-a venit pofta sa o pregatesc.Numai ca reteta era cu vinete taiate cubulete(cu tot cu coaja) si prajite in ulei.
Proprietarul restaurantului Gabriele Bonci a spus ca turistii japonezi sunt innebuniti dupa aceasta pizza.





          Ingrediente pentru doua pizze:

     aluat pentru pizza (ca in reteta)
     2 vinete coapte 
     sos de rosii dupa gust (eu am avut 100gr)
     cas de oaie 200gr
     un catel de usturoi
     ulei
     sare
     piper

          Mod de preparare:

     Aluatul se imparte in doua si se pune in tavi unse cu putin ulei.
     Usturoiul se caleste in ulei pana devine auriu,se scoate dupa care se pun vinetele si se calesc pentru 3,4 minute.Se sareaza,se pipereaza.
     Cantitatile de ingrediente se impart in doua.Pe fiecare bucata de aluat se unge sosul de rosii si se pun vinetele.
     Se da la cuptorul incalzit la 200 de grade(sau in functie de cuptor) 25 de minute dupa care se pune casul feliat si se mai lasa pana se topeste bine.
     Se servesc calde.

          Pofta buna!

Burta de vita cu orez si rozmarin

          

          Poate cineva o sa zica ,,ce reteta mai e si asta,,.Asa  am zis si eu cand am gasit-o intr-o revista.Dar ce a iesit a fost foarte bun.Incercati si voi si nu o sa va para rau.



 



          Ingrediente pentru patru portii:

     burta de vita prefiarta 300gr
     orez cu bobul lung 280gr
     o ceapa
     un catel de usturoi
     50de grame de bacon,slaninuta sau kaiser feliute
     o ramurica de rozmarin
     o lingurita de concentrat de rosii
     vin alb sec 100ml
     branza rasa o lingura
     o jumatate de nuca de unt
     sare
     piper
     ulei

          Mod de preparare:

     Burta se taie fideluta,se da sub jet de apa rece si se scurge bine.
     Ceapa tocata se caleste in ulei cu acele de rozmarin si baconul.Se uneste orezul si se prajeste pentru 3 minute.Se pune burta, se toarna vinul si se lasa sa se evapore.Se dilueaza concentratul de rosii in putina apa si mestecand bine se pune in mancare.Se pune cam 1,5l de apa calda sau supa de zarzavat si se fierbe mestecand continuu pana scade apa.Se sareaza si se pune piper iar la sfarsitul prepararii o jumatate de nuca de unt si o lingura de branza rasa dupa gust.Se mai adauga un pic de rozmarin tocat.

          Pofta buna!

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino