Spaghetti cu pesto de ton

sâmbătă, 15 martie 2014




          Ajung tarziu acasa  si nu am nimic pregatit; ne e o foame de lup dupa o zi de munca.Ce fac repede???Inventez....



Aripioare de pui cu smantana si condimente dupa reteta indiana




          Ingrediente pentru doua,trei portii:

     aripioare de pui 350gr
     smantana 100gr
     o ceapa
     un catel de usturoi
     o jumatate de ardei iute verde
     unt 50gr
     curcuma,ghimbir uscat si macinat,coriandru boabe si piper mai putin de o lingurita din fiecare
     sare
     ulei 50ml aproximativ
     o lingura de faina


          Mod de preparare:

     O jumatate din cantitatea de ulei si unt se pun intr-o tigaie si se caleste ceapa tocata.Se adauga usturoiul bine zdrobit,ghimbirul,curcuma,coriandrul,piperul si ardeiul iute tocat fin.Se amesteca bine pentru un minut in modul ca se imbina gusturile intre ele dupa care se ia tigaia de pe foc.Se amesteca faina cu 250ml de apa fara sa se faca cocoloase(daca se intampla se  strecoara)si se pune smantana.Se pune in tigaie,se sareaza,se pune piperul si se fierbe pentru 15 minute.
     Intre timp in restul de unt si ulei se pun la prajit aripioarele taiate in doua,spalate,curatate si uscate,pe rand.Daca e nevoie se mai foloseste unt si ulei ,depinde da cat de mari sunt aripioarele.Se prajesc la foc mic pana se rumenesc.
     Se pun in sos si se mai fierbe inca 15 minute la foc mic.
     Se servesc imediat.

          Pofta buna!

         

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino