Placinta cu banana

duminică, 23 martie 2014



          Este foarte usor de facut si un mod de a recupera o banana foarte coapta.

     Am folosit o banana si un ou.Se paseaza la blender impreuna.Dupa gust se poate pune scortisoara macinata sau nuca de cocos;sau si una si alta.
     Se unge bine o tigaie cu ulei.Cand este incinsa se pune compozitia si se prajeste la foc mic pana se desprinde.Se intoarce si se mai lasa cam 2 minute.Se serveste imediat.

Sardine arabesti


          Este o reteta simpla de sardine prajite.Particularitatea este folosinta chimionului nelipsit in bucataria araba.




          Ingrediente pentru patru portii:

     sardine 1kg
     patrunjel un manunchi
     5 catei de usturoi
    boia dulce,praf de chimion cate o lingura din fiecare
    piper macinat o lingurita
    faina cat e nevoie
    ulei cat e nevoie
    sare

          Mod de preparare:

     Sardinele se curata de intestine,cap,aripioare si eventualii solzisori.Se spala sub jet de apa rece si se usuca cu hartie de bucatarie.
     Patrunjelul si usturoiul se toaca si se adauga  boiaua,chimionul,piperul,sare.Se pun sardinele si cu grija sa nu se rupa se amesteca.Se lasa la frigider cel putin 30 de minute.
     Sardinele se unesc doua cate doua se dau prin faina si se prajesc in uleiul cald la foc potrivit pe amandoua partile pana se rumenesc.
     Se servesc calde.

     Pofta buna!
    
     

Dorada la cuptor reteta mediteraneeana



          Dorada este un peste care traieste in Marea Mediterana si in unele parti costale ale Atlanticului de Nord.Are carnea foarte gustoasa  si delicata pentru ca se hraneste cu scoici si crustacee.
      






          Ingrediente pentru o portie:

     o dorada mai mica cam 300gr
     rosii cherry 150gr
     masline negre 100gr
     capere o lingurita
     patrunjel
     un catel de usturoi
     o ramurica de cimbru
     sare
     piper
     ulei

          Mod de preparare:

     Pestele se curata de solzi cu dosul lamei unui cutit.Se curata de intestine,branhii;se taie aripioarele si acele care le are pe spate.Se spala suj jet de apa rece si se indeparteaza si partea neagra care este pe sira spinarii pentru ca este amara.Se usuca cu hartie de bucatarie,se sareaza si pipereaza inauntru.Usturoiul taiat felii si ramurica de cimbru se baga in burta pestelui.
     Rosiile taiate in doua se amesteca cu caperele,patrunjelul tocat si maslinele.Pestele se pune intr-o tava unsa cu ulei,iar in jurul acestuia se pune amestecul despre care am vorbit mai inainte.Se mai poate pune sare fina si piper.Tava se acopera cu o foaie de aluminiu si se baga la cuptorul incalzit la foc mare(200 de grade) pentru 25,30 de minute.
     Am citit intr-o revista ca pestele se tine la cuptor cate 10 minute pentru fiecare centimetru din inaltimea sa.
     Daca se doreste in ultimele 5 minute se ia foaia de aluminiu ca sa ia un aspect crocant.Eu am acoperit ca sa nu se arda patrunjelul.
     Se serveste cald.

          Pofta buna!

Cosulete cu scoici






          Ingrediente pentru patru portii:

     scoici 800gr(atat am avut eu,se pot folosi mai multe)
     fasole alba di cutie 400gr
     un catel de usturoi
     un ou
     lapte 100ml
     faina 100gr
     patrunjel
     sare
     piper negru boabe
     ulei

          Mod de preparare:

     Oul se pune in blender cu un pic de patrunjel,laptele si se paseaza bine,se adauga faina si se sareaza.Compozitia ar trebui impartita in patru.Se fac patru clatite.
     Scoicile se spala in mai multe ape si se curata de sfoara.Se pun intr-o oala,se acopera cu un capac si se lasa pe foc pana se deschid;aproximativ 4,5 minute.Se scoate carnea din fiecare scoica.
     In ulei se caleste usturoiul pana devine auriu dupa care se scoate.Se pun scoicile si se prajesc pana devin crocante dupa care se scot pe o farfurie.In acelasi ulei se pune fasolea scursa de apa din cutie si clatita sub jet de apa rece si se prajeste pentru 7,8 minute.
     Se sareaza putin si se macina piper.Se pune putina sare pentru ca scoicile sunt un pic sarate.Se ia o cantitate  de fasole egala cu greutatea scoicilor si se amesteca cu acestea,se pune patrunjel tocat si se aseaza portii egale pe fiecare clatita.Compozitia trebuie sa fie in mijloc.Se ridica marginile clatitei si se leaga cu ata de bucatarie.Se oparesc cateva fire de patrunjel si se leaga peste ata.Daca rezista firele de patrunjel nu mai e nevoie de ata.
     Restul de fasole se paseaza la blender si se face un piure sau o crema adaugand un pic de supa de legume sau un pic de apa clocotita.
     Se servesc cosuletele langa crema de fasole.
      

          Pofta buna!

Somon cu sos de smantana si piper roz




           Ingrediente pentru patru portii:

     somon 4 felii
     smantana 100gr
     boabe de piper roz 20gr
     zeama de lamaie o lingurita
     marar tocat o lingurita
     ulei 2 linguri
     sare

          Mod de preparare:

     Somonul se prajeste in tigaia gril pe amandoua partile cam 5 minute pe fiecare parte(depinde cat sunt de groase).
     Boabele de piper se zdrobesc intr-o piulita.
     Smantana se amesteca cu uleiul,zeama de lamaie,mararul si piperul zdrobit.Se potriveste de sare.
     Cand pestele este prajit se pune sosul peste felii si se serveste imediat.
     Ca si garnitura se poate servi fasole verde fiarta.Eu am avut congelata si am fiert-o 10 minute in apa clocotita si sarata,dupa care am scurs apa.

          Pofta buna!
     

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino