Scoici umplute cu mortadella

miercuri, 26 martie 2014





          Ingrediente:

     scoici(midii) 1kg
     mortadella 150gr
     parmezan 2 linguri
     un ou
     o lingura de bulion concentrat
     pesmet
     patrunjel
     un catel de usturoi
     piper
     ulei

          Mod de preparare:

     Scoicile se spala in mai multe ape frecandu-se una cu alta intre maini.Se curata de ata si se pun intr-o oala.Oala se acopera cu un capac si se pune pe foc pana se deschid scoicile.Se tine partea pe care a ramas carnea.Eu le-am ales pe cele mai mari,iar carnea din cele mai mici am folosit-o pentru umplutura.
     Mortadella taiata cuburi,patrunjelul si usturoiul tocate si carnea se paseaza la blender.Se pune oul,parmezanul,doua linguri de pesmet si lingura de bulion si se amesteca bine.Se pipereaza,sare nu mai e nevoie pentru ca scoicile sunt sarate.
     Cu ajutorul unei lingurite se ia o mica cantitate si se umplu scoicile.Se pun intr-o tava pentru cuptor,se presara  pesmet si se toarna putin ulei peste ele.
     Se dau la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 7,8 minute.
     Se servesc calde;este un aperitiv de mare efect.

          Pofta buna!

Supa crema de salata cu praz si bacon





          Ingrediente pentru 3,4 portii:

     salata aproximativ 500 de gr(ce gasiti sau ce aveti salata verde sa fie)
     un praz mare
     2,3 cartofi depinde cat sunt de mari
     o ceapa
     bacon,kaiser,sunculita 100gr
     sare
     ulei
     piper facultativ

               Mod de preparare:

          Salata se curata si se spala frunza cu frunza,se scurge de apa si se taie fideluta.Cartofii curatati se taie cubulete,prazul felii ,ceapa se toaca iar baconul se taie feliute.
          Baconul se prajeste in ulei pana devine crocant.Se pune prazul si se caleste pana se inmoaie bine dupa care se scot pe o farfurie.In acelasi ulei se pune ceapa si cubuletele de cartofi si se prajesc pentru 4,5 minute.Se adauga salata se toarna cam un litru de apa si se lasa la fiert pentru 20 de minute.Se potriveste de sare tinand cont ca si baconul este sarat.Se paseaza la blender dupa ce s-a racit putin dupa care se pune din nou la fiert pentru inca 3 minute.
          Se imparte in farfurii si in fiecare farfurie in supa clocotita se adauga praz si bacon.Se pune piper dupa gust.
          Se poate servi cu crutoane.

               Pofta buna!
          
    
     

Chiftele de linte la cuptor (de post)




          Ingrediente:

     linte 300gr
     cartofi 150gr(nu i-am pus pe toti)
     o ceapa rosie
     un catel de usturoi
     pesmet
     piper negru macinat
     sare
     ulei

          Mod de preparare:

     Lintea se tine la inmuiat pentru cel putin o ora in multa apa rece.Se clateste in strecuratoare si se pune la fiert in apa rece.Se fierbe pentru 30 de minute dupa care se pune in strecuratoare si se lasa bine la scurs.Cand apa incepe sa fiarba se sareaza.Se poate folosi si linte fiarta din cutie scursa bine de apa si clatita sun jet de apa rece.
     Cartofii spalati se pun la fiert in apa rece cu tot cu coaja. Se fierb pentru 20 de minute,se lasa la racit dupa care se curata de coaja si se dau pe razatoare sau se sfarama cu furculita sau cu atrezul special.Eu le dau mereu pe razatoare pentru ca fac mai repede.
     Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc pentru cateva minute in ulei dupa care se amesteca cu lintea,cartofii se sareaza daca mai e nevoie si se pune piper.Se pune dupa gust si patrunjel tocat.
     Cu mainile umede se da forma dorita(eu am facut bilute) si se dau prin pesmet.Ca sa nu se imprastie prin tigaie in timpul prajitului cum am patit o data fiind fara ou,le-am pus intr-o tava pentru cuptor tapetata cu hartie speciala.Se toarna ulei in fir subtire pe fiecare chifleluta.
     Se pun la cuptorul incalzit la foc mare(200 de grade) si se tin 15,20 minute in functie de cuptor.
     Se servesc calde sau reci.

          Pofta buna!

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino