Rasol de vitel cu ierburi aromatice

joi, 27 martie 2014




          Ingrediente pentru doua portii:

     2 felii de rasol cam 200gr fiecare
     o ceapa
     un morcov
     un pic de telina
     un pic de pastarnac
     3 rosii sau rosii cubulete din cutie
     2 frunze de dafin
     patrunjel,salvie,rozmarin,cimbru dupa gust
     vin alb sec 100ml
     faina
     coaja rasa de lamaie mai putin de o lingurita
     ulei
     sare
     piper

          Mod de preparare:

     Toate legumele se taie marunt.Rosiile daca sunt proaspete se curata de coaja si seminte si se taie cubulete.
     Toate ierburile aromatice se toaca marunt.
     Legumele se pun la calit impreuna in putin ulei.
     Feliile de carne se dau prin faina si se pun peste legume;se prajesc pe fiecare parte pentru 3,4 minute.Inainte de a le da prin faina se taie din loc in loc pielita.
     Se stropesc cu vinul si se pune dafinul.Se lasa sa se evapore vinul si se pun rosiile.Se fierbe pentru 10 minute intorcand feliile.
     Se sareaza si pipereaza dupa gust.Se acopera feliile cu apa si se lasa sa fiarba la foc mic pentru 50 de minute.Daca e nevoie se mai pune putina apa.Oala in care sunt trebuie sa fie acoperita pe jumatate cu un capac.
     In ultimele 10 minute se scot foile de dafin,se pun ierburile aromatice si coaja de lamaie.
     Se servesc fierbinti alaturi de o garnitura de cartofi,mazare,fasole verde sau orez.

          Pofta buna!

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino