Salata de telina cu morcovi

sâmbătă, 29 martie 2014





          Ingrediente:

     o radacina de telina
     2 mere verzi
     3 morcovi
     4 linguri de ulei
     zeama de lamaie
     o lingurita de mustar
     sare

          Mod de preparare:

     Se prepara un sos din mustar frecat cu ulei si sare,acrit cu zeama de lamaie.
    Se curata si dau pe razatoarea cu gauri mari telina,morcovul si merele.Merele se pun separat si se stropesc din cand in cand cu zeama de lamaie sa nu oxideze.
     Se amesteca toate ingredientele si se lasa la frigider pentru cel putin 30 de minute.

          Pofta buna!

Omleta cu fidea si cas


          Ieri am facut o supa de pui cu fidea.Mi-a ramas un pic si azi dimineata am gasit in oala fideaua ca a absorbit toata supa ramasa.M-am gandit ce pot sa fac cu ea???. :) si ca sa o recuperez am facut o omleta cu ce mai aveam prin frigider si a iesit o omleta delicioasa si hranitoare.

Adăugaţi o legendă
           Este foarte simplu de facut.Eu am avut cam 150 de grame de fidea ramasa.Am taiat-o in bucati mici sa spunem asa, am incercat cu un cutit si o furculita.Am batut 4 oua si am pus 200gr de cas taiat marunt.Nu am mai sarat dar am pus piper si patrunjel.
       Am uns o tava pentru cuptor cu un pic de ulei,am pus compozitia si am bagat la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 10 minute.

          Pofta buna!
     


Chiftele de praz cu cartofi





          Ingrediente:

     un praz
     cartofi in greutatea prazului
     un ou
     patrunjel,salvie,rozmarin dupa gust
     pesmet
     sare
     piper
     ulei
     faina

          Mod de preparare:

     Cartofii se fierb cu tot cu coaja pentru 15 minute.Se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari.
     Prazul taiat felii se caleste in ulei dupa care racit se paseaza la blender.
     Se amesteca cu cartofii,oul,ierburile aromatice tocate maruntel,2,3 linguri de pesmet.Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
     Se da forma dorita,se tavalesc prin faina si se prajesc pe amandoua partile pana se rumenesc.E mai bine sa fie facute mai mici ca sa nu se desfaca.Se scot pe hartie absorbanta.
     Se servesc calde sau reci.
     Eu le-am mancat la o prietena cu somon afumat si erau o grozavie.

          Pofta buna!

Prajitura Diplomatica


          Nu stiu de ce numeste asa.
       Am gasit reteta intr-o revista italiana.E usor de facut si e foarte buna.





          Ingrediente:
     
     un blat de pandispan (eu am avut unul cumparat,nu am avut timp sa fac)
     125ml de cafea
     20ml de rom
     zahar tos 50gr
     ciocolata 225gr
     frisca de batut 300ml
     3 oua

          Mod de preparare:

     Se tapeteaza peretii unei tavi pentru chec cu foaie de prospetime.
     Se taie blatul de pandispan in dreptunghiuri groase cam de 2cm si se imbraca peretii si fundul tavii.
     Se pune la fiert 75ml de cafea cu romul si 20ml de apa.Se da intr-un clocot si cu o pensula pentru bucatarie se unge pandispanul.
     Ciocolata rupta bucati se topeste intr-o craticioara cu fundul gros si se amesteca cu 250ml de frisca.Se pun ouale,cafeaua si zaharul ramas si se fierbe pentru 5 minute.Se poate fierbe si pe baie de abur ca sa nu se prinde de craticioara.
     Se toarna in tava si se acopera cu alt strat de pandispan.Pandispanul ramas se poate rupe bucati si bagat la cuptor pentru cateva minute asa se obtine pesmet dulce pentru prajituri.
     Cand s-a racit crema prajitura se baga la frigider si se tine pentru cel putin 3 ore inainte de a fi servita.Se scoate din tava foarte usor acoperind tava cu un platou care se intoarce.Foaia de prospetime se desprinde imediat.
     Restul de frisca se bate si se orneaza prajitura.

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino