Clatite cu o mie de gaurele beghrir

duminică, 30 martie 2014


     Aceste clatite in Maroc se servesc la micul dejun stropite cu ulei de masline sau unse cu unt,miere.
   Se pot servi cu dulceata,nutella,branza,salam,sunca de Praga,crenvusti,branza topita sau dupa placul fiecaruia.
   Se numesc cu o mie de gaurele pentru ca arata asa.
   

 



          Ingrediente pentru 12,14 clatite:

     faina 125gr
     gris 125gr
     un ou
     450ml de apa calduta
     drojdie de bere 10gr
     praf de copt un varf de cutit
     sare

          Mod de preparare:

     Se pun toate ingredientele intr-un blender si se amesteca bine.Se transfera intr-un vas si se lasa la loc caldut pentru o ora.
     Nu este nevoie de ulei pentru a praji.
     Se incinge bine o tigaie si se pune cate un polonic de compozitie(se amesteca bine inainte sa se puna in tigaie).Focul trebuie sa fie mijlociu spre mic.Nu se intoarce si nu se invarte tigaia ca la clatitele normale.Se pune in tigaie si se prajeste pana nu mai ramane aluat cu apect fainos.
     Se continua asa pana se termina compozitia.
     Clatitele prajite se pun intr-o farfurie una peste alta asa raman pufoase.

Supa marocana harira


     Este o supa foarte consistenta care se consuma tot timpul anului dar cu precadere in timpul Ramadanului.Condimentele sunt diverse in functie de zona sau de gustul fiecaruia.Este un fel de mancare complet care se poate consuma fara paine.

 




          Ingrediente pentru opt portii:

     muschi de vita 800gr
     o ceapa eu am avut rosie dar nu are importanta
     2 morcovi
     2 tulpine de telina sau radacina de telina
     linte 200gr
     naut din cutie 400gr
     suc de rosii 500ml
     patrunjel
     chimion macinat(cumino),curcuma,boia dulce cate o lingura sau dupa gust
     piper o lingurita
     sare
     ulei
     amidon alimentar sau faina o lingura plina cu varf

           Mod de preparare:

     Carnea se taie cubulete,se curata de eventuala pielita si se prajeste in ulei pana se albeste un pic.
     Ceapa,morcovul si telina se paseaza la blender dupa care se pune peste carne.Se caleste pentru 4,5 minute dupa care se pune lintea clatita, toate condimentele si patrunjelul tocat.Se amesteca bine pentru inca 4,5 minute.
     Se toarna 1,5l de apa si se fierbe la foc foarte mic pentru 50 de minute.
     Se pune sosul de rosii.Se dizolva amidonul in putina apa si se toarna in fir subtire mestecand continuu.Se adauga nautul scurs de apa din cutie si clatit sub jet de apa rece si se continua fierberea pentru inca 20 de minute.
     Se serveste calduta.

          Pofta buna!

         



Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino