Calcan la cuptor cu garnitura de cartofi

luni, 31 martie 2014





          Ingrediente pentru patru portii:

     un calcan  de1kg sau mai mult(calculam greutatea fara oase si piele)
     cartofi 600gr
     frunze de salvie
     catei de usturoi dupa gust
     sare
     ulei
     piper

          Mod de preparare:

     Pestele se curata de intestine,se spala foarte bine si se usuca.Se sareaza si se pipereaza.Usturoiul se taie feliute cu care se impaneaza pestele facand incizii cu un cutit cu varful ascutit.Se pune intr-o tava pentru cuptor unsa cu ulei.Pestele se unge cu putin ulei deasupra.
     Cartofii se taie felii subtiri,se amesteca intr-un vas cu ulei,frunze de salvie sare si piper.Cu aceste felii se acopera pestele.
     Se acopera tava cu foaie de aluminiu.
     Tava se da la cuptorul incalzit la foc mediu pentru aproximativ 35,40 de minute.Se incearca cartofii cu furculita.
     Se serveste cald.

          Pofta buna!

Tagliatelle alla carbonara cu sparanghel


     Se poate folosi orice fel de pasta.Eu am avut niste tagliatelle pe care trebuia sa le consum.
    Sparanghelul pe care l-am avut era prea mult ca sa il folosesc numai cu pasta.Din 800gr am facut doua feluri de mancare.
    L-am fiert pe tot dupa care am impartit cu aproximatie 200gr pentru pasta alla carbonara cu sparanghel si restul pentru sparanghel la cuptor cu cascaval.
    




          Pasta alla carbonara

          Ingrediente pentru doua portii:

     tagliatelle 200gr
     sparanghel fiert 200gr
     bacon,sunculita,gusa sau kaiser taiat feliute 100gr
     un ou
     smantana dupa gust eu am folosit 70gr
     sare
     piper negru in boabe
     ulei

          Mod de preparare:

     Sparanghelul se curata in partea de jos cu atrezul pentru curatat legume.Se spala si se leaga toate bucatile cu ata pentru bucatarie.Se pune la fiert in multa apa clocotita si sarata si se fierbe pentru 10 minute.Se scoate si se lasa la racit.Se controleaza partea de jos si daca este lemnoasa se inlatura.
     Se prajeste baconul in ulei pana devine crocant.Se adauga sparanghelul si se prajeste pentru 5,6 minute.Se amesteca smantana cu oul si se pun la fiert.Se mai lasa 2 minute.
     Intre timp se pune la fiert pasta in apa in care a fiert sparanghelul si se fierbe dupa instructiunile de pe ambalaj.Daca pasta va place ,,al dente,,mai putin fiarta adica se lasa cu 2 minute mai putin pentru ca se continua fierberea cu sosul obtinut. 
     Se scurge de apa si se pune in tigaia cu sosul de care am vorbit mai inainte si se mai fierbe pentru 2 minute.
    Se macina piperul si se serveste calda.




          Ingrediente pentru doua portii:

     sparanghel fiert cam 400gr atat a ramas dupa ce am inlaturat partea lemnoasa
     cascaval 200gr
     unt pentru uns tava
     piper macinat

          Mod de preparare:

     Tava se unge bine cu unt.
     Se pune sparanghelul peste care se rade cascavalul.Se pipereaza.
     Se baga la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 7,8 minute sau depinde de cuptor.E necesar sa se topeasca cascavalul.
     Eu l-am scapat cam mult :).
     Se serveste cald.

          Pofta buna!
    

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino