Salata de vinete cu ardei copti

miercuri, 2 aprilie 2014




          Cantitatile puteti sa le decideti in functie de cate portii doriti,eu am avut numai o vanata,doi ardei grasi(unul rosu si unul galben dar nu are importanta),2 cepe mici si 6 rosiile cherry.Vine bine si cu rosii normale curatate de seminte si taiate maruntel.
       Vanata si ardeii se pun la copt in tigaia gril sau cum avem fiecare in casa posibilitate de a le coace.Se lasa la racit,se decojesc si se toaca maruntel.Ceapa se taie in felii subtiri.Patrunjelul se toaca.
       Se amesteca toate,se pune ulei se sareaza si se pipereaza.Rosiile cherry se taie feliute,ca sa lasa un pic de suc si se pun peste salata.
       Este foarte buna unsa pe felii de paine proaspata.

          Pofta buna!
       
       

          
       

     
     
        

Vinete umplute cu orez (de post)





          Ingrediente pentru 4 portii:

     2 vinete mai groase
     o ceapa
     orez 100gr
     rosii bucatele din cutie 150gr(rosii proaspete sau sos de rosii)
     2 catei de usturoi sau dupa gust
     patrunjel
     sare 
     piper negru macinat
     ulei

          Mod de preparare:

     Vinetele  se spala,se curata de codita si se taie in doua pe lung.Cu ajutorul unei lingure se scoate miezul si se toaca.Cojile de la vanata se dau in cateva clocote in apa sarata dupa care se scot si se scurg.
     Orezul se fierbe pentru 10 minute in apa sarata si se scurge de apa.
     Ceapa si usturoiul tocate se pun la calit in ulei pana se inmoaie bine.Se adauga cubuletele de vanata se pune sare si se continua fierberea pentru 5 minute.Se amesteca orezul si rosiile si se mai fierbe pentru inca 5 minute.Daca e nevoie se pune un pic de apa.
     Se umplu cojile de vanata cu acest amestec ,in mod egal dupa ce s-a adaugat patrunjelul tocat.
     Se pun intr-o tava pentru cuptor unsa cu putin ulei.Pe fiecare jumatate de vanata se mai toarna putin ulei dupa dorinta.
     Tava se introduce la cuptorul incalzit la foc mare(185,190 de grade) pentru 10,15 minute;pana se rumesc bine deasupra.
     Se servesc calde sau reci ca si aperitiv sau ca felul doi.

          Pofta buna!

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino