Sarmale cu soia in varza creata (de post)

joi, 3 aprilie 2014





          Ingrediente:

     o varza creata
     soia cubulete 100gr
     o ceapa
     un morcov
     5 ciuperci champignon
     o rosie
     orez 50gr
     patrunjel
     2,3 linguri de pesmet
     sare
     piper
     ulei

           Mod de preparare:

     Varza se curata de cotor si se taie in doua.Se desface in frunze care se oparesc pentru cateva minute in apa sarata.Se incearca cu furculita ca sa nu se rupa.Se scot cu paleta si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
     Soia se pregateste  dupa instructiunile de pe ambalaj si se lasa la scurs.
     Intre timp se taie maruntel ceapa,morcovul,rosia si ciupercile.Se
pun ceapa si morcovul la calit in ulei.Dupa cateva minute se adauga orezul si se gateste pentru 5 minute.Se lasa la racit.
     Se amesteca cu soia,rosia,ciupercile,patrunjelul tocat si pesmetul.Se sareaza si se pipereaza.
     Frunzele de varza se curata de nervura si se taie in bucati potrivite.Se pune cate o cantitate de compozitie pe fiecare frunza,se ruleaza si se inchid bine la capete.Varza ramasa se toaca si se pastreaza pentru a fi pusa pe fundul vasului.
     Eu le-am gatit la cuptor la foc mic.
     Se pune pe fundul unui vas pentru cuptor varza tocata amestecata ulei.Se aseaza sarmalele si se toarna putina apa.Vasul daca nu are capac se inchide cu foaie de aluminiu.
     Se pune vasul in cuptorul neincalzit.Se aprinde focul la 160,170 de grade si se gateste pentru aproximativ o ora.Se poate ridica un pic foaia de aluminiu si se incearca cu furculita.
     Se servesc calde sau reci cu paine sau mamaliguta.
     

Mancare de cartofi cu fasole si carnati afumati




          Ingrediente pentru cinci portii:

     cartofi 400gr
     fasole din cutie 200gr
     2 cepe rosii(ce aveti)
     un morcov
     o lingurita de cimbru
     o lingurita de paprika dulce
     o frunza de dafin
     o lingura de concentrat de rosii
     2,3 catei de usturoi
     carnat afumat 500gr
     sare
     piper
     ulei

          Mod de preparare:

     Carnatul se prajeste pentru 4,5 minute in ulei dupa care se scoate pe o farfurie.In acelasi ulei se pun la calit ceapa,usturoiul si morcovul tocate pana se inmoaie.
     Se adauga cartofii curatati de coaja si taiati cuburi si putina apa;dupa 10 minute se pune boiaua,cimbrul,dafinul si concentratul de rosii dizolvat cu putina apa.Se gateste la foc mic( cand e nevoie se pune putina apa) pentru inca 10 minute.
    Se potriveste de sare in functie de cat de sarati sunt carnatii;se pun carnatii si fasolea scursa de apa din cutie si clatita sub jet de apa rece si se mai tine pe foc inca 10 minute.Se pipereaza.
     Se serveste calda langa muraturi,castraveti sau gogosari murati.

          Pofta buna!
     

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino