Dorada cu cartofi gatita la cuptor

sâmbătă, 5 aprilie 2014



           Ingrediente pentru doua portii:

     o dorada cam de 300gr
     cartofi 400gr
     rosii cherry 100gr
     2,3 catei de usturoi
     patrunjel
     piper negru macinat
     sare
     ulei

          Mod de preparare:

     Dorada se curata de intestine,solzi si branhii.
     Se spala foarte bine in interior si se usuca.Se sareaza si pipereaza.
     Cartofii se curata de coaja si se taie felii potrivite.Se spala sub jet de apa rece si se scurg foarte bine;se amesteca cu rosiile taiate in jumatate,usturoiul feliat ,sare,piper si ulei.Se pun intr-o tava pentru cuptor.Se introduc in cuptorul preincalzit la foc mare(200 de grade) pentru 15 minute.Se intorc dupa aproximativ 5 minute.
     Dorada se aseaza peste cartofi.Se acopera tava cu foaie de aluminiu si se lasa inca 20 de minute.
     Se serveste imediat.

          Pofta buna!
     
     
     

Bruschete cu vinete si ansoa




       
          Este un aperitiv usor de facut si foarte gustos.
     
     Cantitatile se decid in functie de cate bruschete doriti sa faceti.
     Din vanata din imagine mi-au iesit 14 felii.
     Avem nevoie de o vanata,felii de paine,fileuri de ansoa,masline maro si rosii cherry in functie de cate felii de vanata sunt.

          Mod de preparare:

     Vanata se taie felii.Se pun la fiert in 2l de apa clocotita si sarata si 200ml de otet de vin alb.Se fierb pentru 3minute.Se scot si se pun la scurs pe hartie de bucatarie.Se tin o ora dupa care se usuca bine.
     Painea trebuie sa fie proaspata.Se taie felii potrivite.
     Pe fiecare felie de paine se aseaza o felie de vanata;pe care se pune cate o maslina,un filet de ansoa si felii de rosie cherry.Se stropesc cu ulei si se pipereaza dupa dorinta.
     
          Pofta buna!

Spanac cu usturoi


          Initial am facut o mancarica de post dar nu am putut rezista tentatiei sa nu fac un ochi alaturi.Yamiii...:).

 

          Este o mancare foarte usor de facut daca se foloseste spanac congelat.

          Ingrediente pentru doua portii:

     spanac congelat 400gr
     o ceapa
     4,5 catei de usturoi
     piper negru boabe
     2 oua
     sare
     ulei

          Mod de preparare:

     Spanacul se pune la fiert in apa clocotita sarata si se fierbe pentru 7,8 minute dupa care se pune la scurs intr-o strecuratoare.Se toaca.
     Ceapa si un catel de usturoi tocate se pun la calit in ulei pana se inmoaie bine.Se adauga spanacul si se gateste pentru aproximativ 10 minute mestecand mereu.
     Usturoiul ramas se zdrobeste intr-o piulita sau cu atrezul special si se adauga la sfarsitul prepararii.Se macina piper.
     Se pregatesc ochiurile si se servesc alaturi.
     Spanacul se serveste cald sau rece cu paine dar este foarte bun cu mamaliguta.

          Pofta buna!


          

Cartofi la cuptor cu branza de burduf




          Ingrediente pentru doua portii:

     cartofi 300gr
     unt 80gr sau sau mult depinde cat doriti
     branza de burduf  100gr
     2 oua sau 
     sare

          Mod de preparare:

     Cartofii se curata de coaja,se taie in patru si se clatesc sub jet de apa rece ,sa piarda din amidon.Se usuca si se pun intr-o tava pentru cuptor cu untul.
     Se pun la cuptorul incalzit la foc mare (190,200 de grade) si se gatesc pentru aproximativ 30 de minute.Se intorc din cand in cand in modul ca se prajesc uniform.
     Cand s-au prajit bine se sareaza si se adauga branza.Se stinge focul si se lasa in cuptor pana se topeste branza.
     Intre timp se pregatesc ochiurile.
     Se servesc calzi cu mamaliguta sau paine dupa dorinta fiecaruia.

          Pofta buna!

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino