Pui la cuptor cu unt si ierburi aromatice

miercuri, 9 aprilie 2014


          Nu mai aveam nici o idee :).Cum sa pregatesc puiul?Asa ca m-am uitat pe un blog italian.Am gasit aceasta reteta si sa stiti ca nu am mancat niciodata un pui atat de fraged si savuros.Reteta originala era cu ulei dar eu am folosit unt.Ramane la aprecierea voastra.


 




          Ingrediente pentru patru portii:

     un pui cam de 1,2kg
     unt 50gr
     2 catei de usturoi
     o ramurica de rozmarin
     10 frunze di salvie
     o frunza de dafin
     2 fire de cimbru
     2 fire de oregano
     cartofi 400gr
     sare
     o lingura de ulei

          Mod de preparare:

     Puiul se spala bine si se usuca.
     Toate ierburile aromatice spalate se pun in blender cu usturoiul,untul taiat cuburi,sare si lingura de ulei(altfel nu se amesteca).Daca ramurelele au parte lemnoasa se indeparteaza si se pun numai frunzulitele.Se paseaza bine pana se obtine un amestec omogen.
     Se unge bine puiul inauntru si pe dinafara.Se baga la cuptorul incalzit la foc mare(200 de grade) si se lasa pentru o ora si 20 de minute aproximativ.Intre timp se intoarce de cateva ori.
     Cartofii se taie cuburi se pun langa pui in ultimele 40 de minute.
     Se serveste cald.

          Pofta buna!

     

Shake cu spanac




     Acest shake este ideal pentru micul dejun dar se poate servi in orice moment al zilei.
    Avem nevoie de 50gr de spanac,un mar galben,sucul de la o portocala si cateva cuburi de gheata.
    Marul se curata de cotor si se taie cubulete.Spanacul se spala sub jet de apa rece.
    In blender se pun cuburile de gheata si se paseaza pentru 30 de secunde.Asa se racesc lamele cutitului si nu se oxideaza marul si spanacul.Se pun spanacul si marul cubuletele si se paseaza pentru 2 minute.Se toarna sucul de portocala si se mai paseaza 30 de secunde.
    Se serveste imediat.
     


Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino