Sardine umplute la cuptor

sâmbătă, 12 aprilie 2014




          


          Ingrediente :

     sardine 500gr
     patrunjel 150gr
     2 catei de usturoi
     pesmet 4 linguri
     parmezan 2 linguri
     ulei 
     sare
     piper

          Mod de preparare:

     Sardinele se curata de cap,intestine,sira spinarii,aripioare si codita.Se spala sun jet de apa rece si se scurg bine.
     Patrunjelul si usturoiul se taie marunt.Se amesteca cu,parmezanul,pesmetul,sare piper si doua linguri.
     Se pregateste o tava larga pentru cuptor si se unge cu putin ulei.O parte din sardine se aseaza in tava cu pielea in jos.Peste se pune cate un pic din amestecul mai inainte.
     Fileurile ramase se aseaza peste umplutura si se preseaza usor.Al doilea strat trebuie sa aiba pielea in sus ca sa se uneasca bine.
     Se incalzeste cuptorul la foc mare (200 de grade)si se introduce tava pentru 8,10 minute.Sunt foarte fragede si se gatesc repede.
     Cantitatea umpluturii o puteti decide voi.Eu acum le-am facut mai pline.
     Se servesc calde sau reci ca atare sau cu salata;ca si aperitiv sau ca si felul doi.

          Pofta buna!
     

Aperitiv cu fileu ansoa marinat





           Este un aperitiv foarte usor,delicios si de mare efect.Pregatirea necesita un pic de timp si rabdare dar merita.

           Ingrediente pentru aproximativ 700gr:

     ansoa proaspat 1kg
     otet din vin alb cat e nevoie
     ulei de masline 50ml
     o lamaie
     patrunjel

          Mod de preparare:

     Pestii se curata de cap si sira spinarii in modul ca ramane numai fileul.Se spala sub jet de apa rece si se lasa la scurs in strecuratoare.Se usuca cu hartie de bucatarie.
     Se ia un vas de sticla sau de portelan cu peretii inalti.Se pun fileurile unul peste altul si se acopera cu otet.Se pune foaie de prospetime si se baga la frigider.Se tin cel putin 3 ore.Trebuie sa ia o culoare deschisa.Se scot si se usuca bine.Se pun din nou in vas si se stropesc cu ulei si zeama de lamaie.Se mai tin la rece cel putin 30 de minute inainte de a fi serviti.
     Se servesc cu patrunjel taiat foarte fin sau dupa gust si cu usturoi tocat fin.

          Pofta buna!

     

          

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino