Raci umpluti gatiti la cuptor

luni, 21 aprilie 2014




          Ingrediente:

     12 raci
     un cartof fiert mic
     un catel de usturoi
     patrunjel
     ulei

     Mod de preparare:

     Daca racii sunt congelati ca cei pe care i-am folosit eu se lasa la dezghetat in frigider pentru 5,6 ore.
     Fiecare rac se curata cu atentie.Cu un cutit bine ascutit si cu lama subtire se face o taietura pe spatele si capul fiecaruia.Se scoate cu atentie tot ce se gaseste ;se clatesc sub jet de apa rece.
     Cartoful se sfarama cu furculita si se amesteca cu patrunjelul si usturoiul tocate fin.Se ia cate putin si se umple golul ramas pe spatele fiecarui crevet.
     Cand s-au terminat de umplut se aseaza intr-o tava pentru cuptor si se stropesc cu putin ulei.
     Se introduc la cuptorul incalzit la foc mare(200 de grade)pentru aproximativ 10 minute;pana cand umplutura devine un pic crocanta.
     Se servesc imediat.

          Pofta buna!

Creveti la gratar



       

          Crevetii pe care i-am avut au fost congelati.Asa ca i-am lasat la dezghetat in frigider pentru 5 ore.

     Mod de preparare:

     Fiecare crevete trebuie curatat cu atentie daca se gatesc cu cap cu tot.Cu un cutit foarte ascutit si cu lama subtire se face o mica taietura in zona capului.Cu dintii unei furculite(sau cu ce va decurcati mai bine) se scoate cu grija tot ce se gaseste facand atentie si la firul negru care este pe spate.Se clatesc sub jet de apa rece.
     Se incinge gratarul sau tigaia grill.
     Crevetii se stropesc pe amandoua partile cu ulei.Se prajesc pe amandoua partile cam 3,4 minute pe fiecare parte.
     Se servesc imediat stropiti cu zeama de lamaie.

          Pofta buna!
     

Aperitive cu somon afumat




       
          Am facut mai demult aceste tartine dar acum le-a venit randul sa le postez.
       Cantitatile le alegi dumneavostra in functie de cate tartine doriti sa faceti.
        Va spun cum am facut eu...

     Ingrediente pentru 24 tartine:

     6 felii de paine pentru facut sandvisuri(fara coaja)
     somon afumat 200gr
     unt 100gr
     branza cremoasa 100gr
     o ceapa verde mica
     3 felii de branza topita

     Mod de preparare:

     Feliile de paine se taie in 4.Se introduc in cuptorul incalzit la foc potrivit( 180 de grade) pentru 5,6 minute pana se rumenesc putin.
     Ceapa se toaca foarte fin.
     Untul moale se intinde in mod egal pe feliutele de paine.
     Somonul taiat fasii se imparte in doua.
     Fiecare felie de branza topita se taie in patru.Rezulta 12 bucati care se aseaza pe 12 feliute de paine unse cu unt.Peste ele se aseaza fasii de somon si putina ceapa.
     Branza cremoasa,somonul  si ceapa ramase se pun intr-un blender si se paseaza bine.Se pun intr-un pos sau o siringa si se orneaza celelalte 12 feliute de paine ramase(unse cu unt).Se garnisesc cu fasii de ceapa dupa gust.Daca se doreste se sareaza si eventual se stropeste cu picaturi de lamaie.
     Se tin la frigider cel putin 30 de minute inainte de fi servite.

          Pofta buna!

     
  

  

Reteta de preparare a borsului pentru acrit



     Pentru prepararea borsului avem nevoie de huste care se pot pregati in casa in felul urmator:se amesteca 8 linguri de tarate de grau cu 4 linguri de malai si o felie de paine de secara(sau paine neagra),prajita si sfaramata.Totul se amesteca intr-un vas si deasupra se toarna treptat apa calduta pana se obtine o pasta groasa.Castronul acoperit cu servet se tine la loc cald pana ce amestecul se acreste,dupa care se trece la prepararea borsului.
    Intr-un borcan mare de 10l (eu am avut unul mai mic) se pune un amestec din 500gr tarate de grau cu 250gr malai si hustele preparate;apoi se toarna 7,8 l de apa fiarta si putin racita si o felie de paine de secara sau neagra prajita si sfaramata.
     In anumite zone sau dupa gust se adauga o crenguta cu frunze de visin(cand se gasesc) sau un pumn de agurida.Eu nu am folosit nimic.Borcanul se tine la cald pana se acreste borsul.Se amesteca de 3,4 ori pe zi cu o lingura de lemn.Cand borsul este suficient de acru se trage in sticle si se pastreaza la rece.
     Din drojdia ramasa(hustele de pe fundul vasului) se pasteaza 2 cesti care se pun intr-un vas de sticla si se pastreaza la rece pana se pregateste o noua cantitate de bors.

     Spor la treaba si sa il folositi sanatosi!!!

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino