Milkshake cu banane si capsuni

duminică, 27 aprilie 2014



          Se poate servi in orice moment al zilei.
    
     Pentru doua milkshake am folosit:150ml de lapte degresat,2 banane,6 capsuni,sucul de la o portocala.
     Capsunile se spala cu tot cu frunzulita,se curata de aceasta.Bananele se taie bucatele.Se pun toate ingredientele in blender si se paseaza pentru 3,4 minute.
     Se consuma imediat.
     

"Rotite" cu mortadella-aperitiv




          Ma pregatesc pentru o seara importanta asa ca experimentez tot felul de aperitive;o sa fac un bufet.Deci la treaba...:)
    
     Pentru ce este in imagine adica sapte rotite, am avut o felie de paine pentru tramezzini,doua felii de mortadella,doua linguri de branza cremoasa si cateva frunze de patrunjel.
     Felia de paine se intinde pe cat posibil cu un sucitor.
     Se unge cu branza,se pun feliile de mortadella,frunzele de patrunjel.Cu mare grija se da forma de rulou bine strans.Se pune pe o farfurie,se acopera cu foaie de prospetime si se lasa la frigider pentru cel putin o ora inainte de a se felia.

Saleuri cu cascaval afumat




          Ingrediente pentru aproximativ 400 de grame

     cascaval afumat 150gr
     unt 100gr
     faina 150gr
     un ou
     sare,piper facultativ

          Mod de preparare:

     Cascavalul taiat marunt si oul se paseaza la blender asa se amesteca foarte bine.Daca nu avem blender se da pe razatoarea cu gauri mici.
     Se amesteca cu untul topit si racit si faina.Aluatul se simte la mana;depinde de cat este oul de mare asa se mai ia din cantitatea de faina sau se mai adauga un picut.Se pune la frigider pentru cel putin 30 de minute.
     Se intinde o foaie inalta cam de 4,5 mm;se taie cu ruleta betisoare cam de 6 cm lungime si 2 cm latime(sau in functie de cum va plac).Foaia se intinde direct pe hartia pentru cuptor care se aseaza intr-o tava larga pentru cuptor.Ca sa nu se lipeasca intre ele in timpul coacerii se ia o parte din ele in modul ca ramane o mica distanta(eu am facut cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit).Cele care se iau se pun imediat intr-o tava tapetata cu hartie de cuptor.
     Se dau la cuptorul incins(incalzit la foc mare cam 200 de grade) pana cand devin aurii.Eu le-am tinut cam 10 minute.
     Se servesc calde sau reci.

          Pofta buna!
     

Aperitive cu mortadella




          Ingrediente pentru 12 bucati:

     3 felii de paine pentru facut sandwich(sau fara coaja)
     mortadella 150gr
     mozzarella 50gr
     branza cremoasa 50gr
    maioneza 30gr
     un firicel de usturoi sau un catel mic
     patrunjel

          Mod de preparare:

     Feliile de paine se taie in 4 si se pun la cuptorul incalzit la foc mare pentru 4,5 minute;trebuie sa devina putin crocante.
     Mortadella se taie fasii.
     100gr se pun in blender cu branza cremoasa,maioneza,usturoiul,patrunjelul si se paseaza pana se formeaza un pate(o crema).Se pune intr-un pos sau o siringa pentru bucatarie si se orneaza 6 din bucatile de paine.
     Celelalte 6 bucati se garnisesc simplu cu mortadella ramasa si mozarella taiata cubuletele sau feliute.
     Se aseaza pe un platou si se lasa la frigider cel putin 30 de minute inainte de fi servite (in acest mod se imbina gusturile  ingredientelor intre ele). 











Omleta cu dovlecei si ceapa verde




          Ingrediente pentru patru portii:

     6 oua
     2 cepe verzi
     4 dovlecei mici sau 2 mai mari
     o lingura de branza rasa dupa gust
     patrunjel
     sare
     piper
     ulei

          Mod de preparare:

     Dovleceii se taie in felii foarte subtiri si se pun la prajit in putin ulei.
     Ceapa se curata de foile si frunzele care nu sunt bune pentru gatit,se spala si se toaca.
     Ouale se spala si se sparg intotdeauna intr-o farfurie separat dupa care se pun in bolul in care se amesteca toate ingredientele.
     Se amesteca cu ceapa,patrunjelul tocat,branza rasa;se sareaza si se pipereaza.Daca se doreste se pun si florile de dovlecel curatate de pistil.Se pune totul peste dovleceii prajiti si se lasa sa se prajeasca la foc mijlociu pana se desprinde pe de fundul tigaii.
     Se intoarce cum am mai facut si in alte retete foarte simplu cu ajutorul unui capac.
     Se mai lasa la prajit cam 2,3 minute dupa care se serveste calda,ca atare sau insotita de o salata.
     
    

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino