Peste in sos de rosii (merluciu)

sâmbătă, 10 mai 2014


     Am pus intentionat in paranteza denumirea pestelui cu care am pregatit aceasta reteta,deoarece se poate pregati cu orice fel de peste cu carne alba;atat de delicata si cu putine grasimi.De exemplu se poate face cu fileuri de cod.
     Eu am folosit cateva bucati de merluciu mai mic.



          Ingrediente pentru patru portii:

     merluciu mai mic 4 bucati (eu am avut 1kg)
     rosii cubuletele din cutie 300gr
     o ceapa
     3,4 catei de usturoi
     o frunza de dafin
     piper
     sare
     ulei

          Mod de preparare:

     Pestele se taie bucati potrivite sau se alege fileuri cum am facut eu.Se curata de cap,intestine si aripioare.Se spala si cu ajutorul unui cutit bine ascutit se trece usor pe langa sira spinarii pentru a o scoate.Se controleaza fileurile sa nu ramana oase mici.
     Ceapa tocata se pune la calit in ulei.Cand s-a inmuiat bine se adauga rosiile si putina apa.Se fierbe pentru 10 minute la foc mic.Se paseaza la blender(ideal ar fi un blender vertical).Se sareaza si se pipereaza.
     Bucatile de peste se pun in sosul de rosii impreuna cu frunza de dafin si se gatesc pentru inca 10 minute la foc mic cu un capac deasupra cratitei.Nu este nevoie de mai mult timp,pentru ca este foarte fraged.
     Se stinge focul,se adauga usturoiul zdrobit si se pune capacul.Se mai lasa inca 5 minute inainte de a fi servit.

          Pofta buna!

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino